BBC sportverslaggever Mike Sewell beschrijft aan zijn BBC radio 5 collega’s wat hij gezien heeft op de ochtend van 3 augustus.

Luister hieronder het fragment. Of klik hier als de player niet werkt.

[audio:https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/kloptdatwel.nl/BBCreporter-ufo.mp3]

Verkort/samengevat transcript: (volledig transcript)

Ik reed rond 4:15 ‘s ochtends, ongeveer 15-20 mijl [24- 32 KM] buiten vliegveld Stansted, toen ik een groot helder licht aan de hemel zag. Het leek een soort vliegmachine dat aan het zakken was richting de weg waar ik op reed. Ik kon de onderkant zien en het was geen vliegtuig en geen helikopter. Het was wel zo groot als een vliegtuig en ik weet niet hoe ik het moet zeggen maar het was schijfvormig. Er zaten allerlei lichtjes aan en aan de onderkant zaten minimaal twee zachte witte lichten. Voor 2 of 3 minuten heb ik iets gezien waarvan ik denk dat het geen normaal vliegtuig was. Ik hoop dat degene die voor me reed ook contact opneemt want zij moeten het ook gezien hebben.

Het was echt een raar moment en jullie kennen me en weten dat ik gewoon goed bij mijn hoofd ben.

De plek waar het gebeurde.

 

Dan laten ze Timothy Good aan het woord, een UFO-autoriteit, en ze vragen hem, “Wat was het?”:

Nou, duidelijk was het geen regulier vliegtuig. Ik ben erg onder de indruk en had het graag zelf gezien. Het zou goed kunnen dat het buitenaards was maar het zou ook goed kunnen dat het er ‘een van ons’ was. Ik weet dat top secret vliegtuigen al een tijdje door het Amerikaanse en Britse leger worden gevlogen. Ben Rich, van de Stealth vliegtuigen, zei in 1993 al: “Nu hebben we de technologie om de sterren te bereiken“.

De interviewer vraagt waar die technologie vandaan komt:

Buitenaardse vliegtuigen die zijn geborgen en door het samenwerken met buitenaardsen.

Wat Mike Sewell precies gezien heeft weet ik natuurlijk ook niet. Maar om binnen een paar zinnen te doen alsof het zeker weten buitenaards is of met buitenaardse technologie is gemaakt gaat mij wat ver. Daarvoor zou ik wel graag bewijs willen zien. En laten we niet vergeten dat Sewell mogelijk zelfs gewoon een hersenspinsel heeft ervaren. Tot er meer mensen naar voren komen die hetzelfde hebben gezien, lijkt me dat we erg voorzichtig moeten zijn met onze conclusies.

Steun Kloptdatwel

Sportverslaggever spot UFO - 'expert' vermoedt buitenaardse afkomst 1Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.