Apart insect aangezien voor alien (of nooit eerder gezien wezen) 1

Deze video, gemaakt door Times Online te Sri Lanka, werd geüpload naar YouTube door iemand die ‘Sheilaaliens’ heet. Erg verbazingwekkend is het dan ook niet dat aan het einde van de video deze persoon een insect voor een buitenaards wezen aanziet. Of een wezen dat nog nooit door iemand gezien is en diep in een grot leefde. Tja, welke mogelijkheid is er anders? Het is immers een albino!

http://www.youtube.com/watch?v=OHKwHwPKS8E#t=2m30s

 Toegegeven, het insect, dat waarschijnlijk de ‘Madagascan Flatid bug’ is, ziet er wel heel apart uit, ik had het in elk geval nog nooit gezien.

Apart insect aangezien voor alien (of nooit eerder gezien wezen) 2

Maar waarom denkt Sheilaalien dat er maar twee mogelijkheden zijn? Óf een alien, óf een lang verscholen insect dat dan nog nooit door iemand gezien is? Alleen maar omdat zij er niet bekend mee is?

Dit is natuurlijk een schoolvoorbeeld van de denkfout die we het valse dilemma noemen waarbij twee alternatieve worden voorgesteld als de enige twee mogelijkheden. Denkfouten worden ook wel drogredenen genoemd en hier vind je een hele lijst

Steun Kloptdatwel

Apart insect aangezien voor alien (of nooit eerder gezien wezen) 3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.