In ons artikel “Groot ingenieursbureau organiseert congres over kosmisch geladen water” schreven we:

(…) Hans van Sluis en Helle van der Roest van DHV [ingenieursbureau – red.] weten zeker dat gevitaliseerd water bestaat én ook nog grote voordelen heeft: ‘je merkt het meteen als je het drinkt, het smaakt beter en het lest je dorst beter.

Ook in de reacties onder dat artikel gaf iemand aan dat er kwekers waren die hun groenten met gevitaliseerd water hadden gekweekt en dat deze vervolgens beter smaakten.

Ik geloof alle drie personen direct… tenminste dat men die ervaring heeft. Het vermogen tot zelfmisleiding van mensen is nou eenmaal groot genoeg om zulke ervaringen te geven, dat weten we al heel lang.

In de onderstaande Bullshit video van Penn & Teller met als onderwerp ‘flessenwater’ laten ze mooi zien dat wanneer je verhaaltje maar mooi genoeg is mensen het direct denken te ervaren: (het hele filmpje is de moeite waard, maar als je direct naar de ‘actie’ wilt –> vanaf 5:10)

http://www.youtube.com/watch?v=XfPAjUvvnIc

Of het nu om water van:

Mt. Fuji
Van de hoogste hoogtes van Japan, dit verfrissende water is door het hele Verre Oosten bekend om zijn zuivere en opfrissende smaak en voor zijn herstellende krachten als een natuurlijk diureticum en anti-toxine.

of

L’eau Du Robinet (frans voor leidingwater)
Puur, levendig en onmiskenbaar Frans, dit stromende water wordt direct bij de bron gebotteld, terwijl de mineralen en voedingsstoffen nog de meeste kracht hebben. De agressieve smaak en onbezonnen houding maken het de perfecte aanvulling bij vlees of gevogelte.

Het blijft natuurlijk Bullshit! Het komt allemaal uit dezelfde kraan en als je er een mooi onzinverhaaltje bij vertelt denken mensen dat ze echt nog iets anders proeven ook! Het gaat echter om de overige zintuigen/brein zodanig te beïnvloeden dat ze gezamelijk het andere zintuig (smaak) beïnvloeden. Het hebben van een ervaring betekent nog niet dat er echt iets gebeurt of is verandert.

Vergelijk de bovenstaande onzinomschrijvingen nu eens met de uitspraken van de mensen van de watervitalisator, ingenieursbureau DHV:

Vitaal water
Je merkt het meteen als je het drinkt, het smaakt beter en het lest de dorst beter.

Dus…

Steun Kloptdatwel

De verschillende smaken van hetzelfde water 1Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.