De Academie voor Astrologie schrijft op haar website:

Tot nu toe bestaat er in Nederland, en ook elders in de wereld, geen HBO bacheloropleiding Astrologie. Binnenkort komt daar verandering: drs. Bettina Reijn en drs. Karen Hamaker-Zondag hebben ruim twee jaar geleden de handen ineen geslagen en een wettelijk erkende, officiële nederlandstalige bacheloropleiding astrologie is nu in voorbereiding: de

Academie voor Astrologie, i.o.

(…)

De Academie voor Astrologie voegt (…) iets heel wezenlijks toe: een 4-jarige voltijdse opleiding waarin de student niet alleen systematisch de hele theorie en het vakkundig uitoefenen van het beroep astroloog onder de knie krijgt, maar waarin de opzet en inrichting van de opleiding, studiefinanciering voor studenten, studieloopbaanbegeleiding, stageplaatsen en het afnemen van examens, geheel geschiedt volgens de officiële wettelijke richtlijnen. Op die manier kunnen we een zo hoog mogelijke kwaliteit garanderen, en studenten optimaal voorbereiden op de praktijk.

De opleiding is expliciet praktijkgericht: bij alles wat er geleerd wordt staat toepassing in de praktijk voorop, wat kan uitmonden in het starten van een eigen veelzijdige praktijk als in de keuze voor een op astrologische kennis gebaseerde adviserende functie in het bedrijfsleven.

Ik vraag me af of deze Academie op de hoogte is van de inspanningen van Saxion Next, die de eerste erkende, geaccrediteerde opleiding in alternatieve behandelmethoden wilde worden.

Bij Saxion bleken de zaakjes namelijk niet helemaal op orde te zijn. Behalve de voorzieningen (de lokalen e.d.) was er geen enkel onderwerp van de opleiding dat door de verificatiecommissie met een voldoende beoordeeld werd. Wat betekende dat de opleiding geen accreditatie meer heeft. Dat de behandelmethoden geen goede wetenschappelijke onderbouwing hadden was voor de commissie een belangrijk punt.

Aangezien we onlangs nog in de artikelen van Rudolf Smit hier op Kloptdatwel hebben kunnen lezen dat astrologie geen wetenschappelijke basis heeft, ben ik bang dat ook de pogingen van de Academie voor Astrologie op niets zullen uitlopen.

Steun Kloptdatwel

Eerste officiële HBO bachelor opleiding Astrologie ter wereld is in oprichting! 1Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.