4 oktober: de Volkskrant meldt dat een groep wetenschappers op zoek gaan naar de Yeti.

Reden voor deze expeditie vormt het feit dat de afgelopen twintig jaar het aantal waarnemingen van de grote mensachtige wezens in het afgelegen bergachtige gebied is verdrievoudigd. Op basis van die waarnemingen schatten de wetenschappers dat er minstens een dozijn ‘verschikkelijke sneeuwmannen’ leeft in Kemerovo en de naburige regio Altai, een slordige 3200 kilometer ten oosten van Moskou.

Er zouden grote twijghutten, gedraaide boomtakken (?) en voetafdrukken van wel 35 centimeter doorsnee gevonden zijn.

10 oktober: de Volkskrant meldt dat de regio Kemerovo de Yeti nu erkent.

Bewijs voor Yeti in Siberië - poging tot toeristische trekpleister? 1

De nieuwe Skoda Yeti bestaat tenminste wel.

Volgens de lokale autoriteiten is er ‘onweerlegbaar bewijs’ dat de Yeti de bergen bevolkt. Dat bewijs is gevonden tijdens een expeditie. Zo zijn er voetafdrukken en zijn vermoedelijke bed gevonden. De verzamelde gegevens worden geanalyseerd in een speciaal laboratorium.

(…)

Naar aanleiding van de nieuwste vondsten denkt de regio na over de instelling van een speciaal onderzoekscentrum om de Yeti te bestuderen. Verder wordt nagedacht over een wetenschappelijk tijdschrift over de Sneeuwman

Onweerlegbaar bewijs… in de vorm van voetafdrukken en een vermoedelijk bed? Iets wat gemakkelijk nagemaakt kan worden?

Waar zijn de haren, waar zijn de uitwerpselen, waar zijn de overleden Yeti-lichamen? Waar zijn de prooien van de Yeti met misschien de bijtafdrukken nog in de botten waardoor de tanden/kaak van de Yeti geanalyseerd kan worden?

Heel subtiel staat in het laatste artikel nog de volgende zin:

Kemerovo, ten oosten van Novosibirsk, probeert toerisme te ontwikkelen in de regio, waarbij de pijlen al een aantal jaar op de Yeti gericht zijn.

Het is op het moment dat ik dit schrijf 30 oktober en er zijn geen verdere berichten meer binnen gekomen. Dus laten we het maar op een poging tot het creëren van een toeristische trekpleister houden.

Meer lezen over de Yeti-achtigen? Skepsis schreef er al vaker over:
Bigfoot leeft!
Dode Bigfoot hoax

Steun Kloptdatwel

Bewijs voor Yeti in Siberië - poging tot toeristische trekpleister? 2Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.