De onderstaande video gaat over het fenomeen slaapverlamming.

Kort samengevat: je lichaam raakt tijdens je slaap bepaalde perioden verlamd. Dit is normaal en gebeurt bij iedereen. De achterliggende gedachte is dat je daardoor niet opeens raar gaat bewegen tijdens een droom. Wanneer deze verlamming echter al optreedt terwijl je in slaap valt, of wanneer je net wakker wordt, dan geeft dat soms een onprettige ervaring.

Over dit fenomeen doen allerlei vreemde verhalen de ronde (van ontvoeringen door buitenaardse wezens tot demonen), daarom hieronder een video over de wetenschap achter de slaapverlamming.

http://www.youtube.com/watch?v=xCSqT5nZ9n4

Wel een beetje jammer te noemen is de onnodige spannende muziek aan het begin, de zweverige muziek op het eind, de vage ervaringen van de ervaringsdeskundigen en ronduit irritant zijn de toegevoegde beelden waarin wordt beweerd “You are not your physical body” (7:51) en “It’s your energy body thats aware” (7:54).

Wil je meer informatie over dit verschijnsel dan is deze website zeer de moeite waard:

Information about Sleep Paralysis – van Dr. J Allan Cheyne (de psycholoog uit de video).

Steun Kloptdatwel

Slaapverlamming 1Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.