Onderstaand artikel publiceerden we op 7 januari. Bij deze wordt het artikel nogmaals geplaatst, nu met de volledige uitzending van afgelopen maandag 9 januari. Wegens herpublicatie is het oorspronkelijke artikel iets aangepast.

Volledige uitzending is te zien op de NPO-site.

—————————————————————————————————————————-

VARA’s Rambam laat Derek Ogilvie 20 minuten lang praten met de niet-overleden opa van een van de presentatoren.

Over Derek Ogilvie hebben we al regelmatig geschreven. Regelmatige lezers van ons blog zullen dan ook niet opkijken van het resultaat dat Rambam zal vertonen op aanstaande maandag, 9 januari, om 21:55 op NL 3. Daarin krijgt een van de presentatoren een reading tijdens Derek’s show, die vrolijk 20 minuten lang door blijft kletsen over een zogenaamde geest die de opa van de presentator zou zijn. Alleen is de opa helemaal niet overleden. Hij verzint dus gewoon ter plekke allerlei dingen.

Hieronder staan twee filmpjes als promo van de volledige aflevering.

Zelf schrijven de Rambammers:

Presentator Linda Hakeboom laat Derek met de geest van haar ‘overleden’ opa praten, die nog in leven blijkt. Dat zorgt voor een ongemakkelijke confrontatie met de opa van Linda. De presentatoren tonen aan dat Derek waarschijnlijk een speciale techniek toepast, in plaats van dat hij écht met geesten praat. Zo slaagt Max van den Burg, een van de Rambammers, er met diezelfde techniek in om mensen te ‘readen’.

Klik hier voor uitgebreide analyses van oudere shows van Derek Ogilvie, deel 1 van 4.

Derek heeft meegedaan aan wetenschappelijke testen en faalde daar op, lees hier het artikel.

Samen met Gert Jan van ‘t Land schreef ik in 2010 al een brief aan het NRC, waarom Derek een gewone goochelaar is. (Deze brief kwam zelfs nog even in beeld)

Wat overigens mooi duidelijk wordt in het eerste filmpje (0:19) is dat ik niet overdreef toen ik in 2009, na het bezoeken van een van zijn theatershows, schreef:

Aan het begin van de voorstelling komt Derek onder begeleiding van een nummer van Michael Jackson als een soort popster een trap afrennen, terwijl hij af en toe wat meezingt voor de camera. Wanneer hij het podium van de Theaterfabriek in Amsterdam betreedt, krijgt hij meteen een staande ovatie van het al enigzins opgezweepte publiek. Deze heldenontvangst lijkt wat ongewoon voor iemand die naar eigen zeggen met overleden dierbaren kan communiceren en hun boodschappen doorgeeft.

Lees hier mijn volledige verslag van een van Derek’s theateroptredens.

Steun Kloptdatwel

Rambam toont Derek Ogilvie's fantasiewereld - nu met de volledige uitzending 1Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.