Onderstaande video is de promofilm van Niburu over hun onderzoeksruimte naar vrije energie. De ruimte is bedoeld om openheid te geven over vrije energie in plaats van de gebruikelijke achterkamertjes. Ik neem aan dat de eeuwige “we zijn op het punt van doorbraak, alleen hebben we nog wat extra geld nodig” dan ook verleden tijd is.

http://www.youtube.com/watch?v=Z_N7o_y8DDg

Staat mij toe om enigszins skeptisch te zijn over de toekomstige ontdekkingen die in deze ruimte gedaan zullen gaan worden. Dat skeptische komt ten eerste voort uit mijn ervaringen met Niburu, zie bijvoorbeeld 1, 2 en bekijk vooral ook even 3.

En misschien komt het ook wel een beetje doordat er al lange tijd naar vrije energie gezocht wordt en er nooit iets is gevonden. Niet door amateurs, niet door professionals. Door enkele lastige natuurwetten zou het idee van vrije energie ook helemaal niet kunnen. Maar daar laat men zich bij Niburu niet door tegenhouden (of als je wilt: beperken). Ze gaan in elk geval hun uiterste best doen om die wetten te breken.

Voor het gemak de betreffende wetten nog even op een rijtje, uit de wikipedia:

1: De eerste wet van de thermodynamica, ook wel Eerste Hoofdwet genoemd, stelt dat energie niet verloren kan gaan of uit het niets kan ontstaan. De wet staat algemeen bekend als de “Wet van behoud van energie”. Er kunnen alleen omzettingen van energie plaatsvinden.

2: De tweede wet van de thermodynamica, ook wel Tweede Hoofdwet genoemd, is een fundamentele wetmatigheid betreffende de omzetting van warmte in arbeid, die tot nu toe door alle empirische gegevens bevestigd is. [De wet stelt (in mijn (leken) termen) dat er ergens altijd energie verloren gaat wanneer je het gebruikt om iets te doen. De energie die bijvoorbeeld wordt verbruikt door een lamp, wordt niet alleen gebruikt voor licht; een gedeelte gaat op aan warmtestraling.]

Ik wens Niburu in elk geval veel succes.

Mocht ik in al mijn leekheid iets verkeerd beschreven hebben, verbeter me dan aub. De wetten van de thermodynamica zijn helaas nooit aan mij onderwezen, dus begrijp ik ze wellicht niet helemaal.

Steun Kloptdatwel

Niburu's Free Energy-lab 1Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.