In Maastricht sleutelt een aantal enthousiastelingen ijverig aan machines die ons energieprobleem moeten gaan oplossen. Skeptici hebben er niet zoveel vertrouwen in dat ze daarin zullen slagen, omdat het van concepten moet komen als auto’s die volledig op water rijden en elektronische schakelingen die ‘vrije energie’ oppikken. Het is voor de regelmatige bezoeker van Kloptdatwel misschien al wel duidelijk: ik heb het over Niburu Free Energy. Sinds februari vorig jaar hebben ze een heus ‘Free Energy lab’ in Maastricht.
In mei ontmoette ik nog de leider van het clubje, Frank Collaris, tijdens een bijeenkomst in Zwolle waar ze hun op 100% water draaiende generator zouden demonstreren. Dat mislukte toen, maar er werd beloofd dat binnenkort een echt werkend model getoond zou kunnen worden. Daarna werd het echter wat stil rond Collaris en zijn kompanen.

Misschien dat het er mee te maken heeft dat het niet zo best gaat met Niburu. De ontwikkelingen rond die organisatie zijn bijna niet te doorgronden. Denk je net weer een beetje te snappen hoe het zit, scheurt er weer een fractie af en begint als ‘enige echte Niburu’ vrolijk naast de bestaande organisatie. En ook met hun politieke aspiraties via SOPN liep het niet zo geweldig af.
Op het ‘enige echte originele’ Niburu forum (dat ‘gered’ is door urubin.com) kwam ik echter wel iets tegen dat een inkijkje geeft in wat ze nu allemaal in Maastricht uitspoken.

Update: het filmpje is om een of andere reden van Youtube verwijderd.

http://www.youtube.com/watch?v=yYTV56IAlJQ

Er wordt wat afgehobbied daar in het zuiden! Ik vind het nogal aandoenlijk. Het volgende filmpje is ook leuk.

Uitleg over de hoofdwetten van de thermodynamica en waarom het maken van een perpetuum mobile gedoemd is te mislukken, is waarschijnlijk niet zo besteed aan deze vrolijke knutselaars.

Steun Kloptdatwel

Ondertussen in het Free Energy lab in Maastricht 1Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.