Deze verslagen zullen met enige vertraging geplaatst worden. De techniek laat me een beetje in de steek en daarnaast is er zoveel te horen en te zien en te netwerken op het congres dat ik moeilijk aan schrijven toe kom.

Dag 1, donderdag:

Na ingecheckt te hebben bij het congreshotel gaan we opzoek naar een taxi om naar de ‘Publikumstag’ (publieksdag) die op een andere locatie plaatsvindt te reizen. Op het moment dat we het hotel uitlopen spotten we meteen de eerste twee ‘celebrity skeptics’: Simon Singh en Edzard Ernst stappen net uit de taxi die wij willen nemen. Op dit moment is Catherine de Jong, voorzitter van de Vereniging tegen de Kwakzalverij bij me en aangezien beide heren in 2010 nog op het VtdK congres hebben gesproken gaan we natuurlijk even handjes schudden.

Aangekomen bij de Publikumstag blijkt deze te zijn uitverkocht. Gelukkig zijn we zo laat dat we van Martin Mahner van de Duitse skeptische organisatie GWUP wel mogen doorlopen naar de videostreamzaal omdat de ‘tag’ nog maar eventjes duurt. Jammer genoeg is de voordracht in het Duits. Als je die taal machtig bent dan was het vast erg leuk, want om de haverklap barstten alle Duitsers in lachen uit. De plaatjes die ik zie, een dode hand achter tralies, Disney’s Bambi en bloedspetterpatronen, zijn blijkbaar erg humoristisch. Volgende keer toch eerst mijn Duits bijspijkeren.

Nog even een tweetje de deur uit gedaan om alle Kloptdatwellers uit te nodigen samen wat te gaan eten. Achteraf blijkt dat in elk geval voor 1 Kloptdatwel/Skepsis delegatie deze tweet te laat kwam. Sorry jongens! (En dame). Hopelijk voor anderen een goede reden om ons voortaan beter te volgen 😉

———————

Vandaag, vrijdag is nu afgerond, en ik heb veel kunnen tikken op een iPad tijdens de voordrachten. Morgen wordt echter een lange dag (van 09:00 tot ongeveer 23:00) en ik weet niet of ik tijd genoeg ga hebben voor een goede update. Voor nu dus even een samenvatting: veel mensen ontmoet, zelfs degene die een van de redenen is geweest dat ik me bij Stichting Skepsis heb aangesloten. Interessante voordrachten gehoord en inspiratie opgedaan voor een skeptische/wetenschapskamp voor kinderen (CampQuest). Met Eugenie Scott en Harriet Hall op de foto geweest. Met ‘Leaders of the Skeptical Movement around the world’ gepraat en daar even met Ray Hyman gekletst. En regelmatig moeten vertellen ‘nee helaas, Jan Willem Nienhuys is er niet bij’, dus JW, volgende keer moet je mee ;).

Steun Kloptdatwel

Verslag 1 - World Skeptics Congress 1Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.