De Kassa aflevering van 12 mei jongstleden ging over ‘Dubieuze therapieën vergoed door verzekeraars’.

Get Microsoft Silverlight Bekijk de video in andere formaten.

Kassa meldt zich met de verborgen camera bij twee willekeurige therapeuten. Daar ondergaan we een kristallenbollentherapie en een magnetotherapie. Tot onze verbazing wordt de kristallenbollentherapie vergoed door twee verzekeraars, namelijk CZ en Achmea. De therapeute van de kristallenbollen is namelijk aangesloten bij de beroepsverenging BATC en die zijn door beide verzekeraars goedgekeurd. Beide verzekeraars wilden niet naar de studio komen om hun reactie te geven op onze bevindingen. Een verzekeraar die BATC niet accepteert als beroepsvereniging is VGZ. Deze verzekeraar is een duidelijke tegenstander van de wirwar van honderden beroepsverengingen. Zij hebben nu als enige verzekeraar gesteld niet meer met al die beroepsverengingen om de tafel te willen zitten, maar met een handvol koepelorganisaties. Eén van de koepelorganisaties is SRBAG.

Meer achtergrond informatie bij deze aflevering is hier te vinden.

Steun Kloptdatwel

Kassa over vergoeding van alternatieve behandelmethoden 1Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.