Over alternatieve zaken wordt vaak bloedserieus gesproken. Er is weinig ruimte voor humor. Daarom deed het mij veel plezier dat de satirische nieuwswebsite Speld.nl ooit (al weer twee jaar geleden) kopte: ‘Eerste succesvolle auratransplantatie uitgevoerd’.

Succesvolle auratransplantatie 1

Zo ziet een gezond binnen- en buitenaura er uit volgens de Engelse elektrotherapeut Walter John Kilner (1847-1920). Als een aura te ernstig is beschadigd, kan auratransplantatie soms de enige oplossing zijn, aldus de satirische nieuwssite De Speld. Het is een moeizame operatie, niet zonder risico’s (illustratie: Wikipedia).

Volgens het artikel waren artsen van het Rudolf Steiner Ziekenhuis in Driebergen er in 2010 voor het eerst in geslaagd een aura te transplanteren. De operatie duurde 16 uur, de patiënt herstelde volgens het Speld-bericht voorspoedig en de artsen verwachtten dat de ontvanger binnen een week het ziekenhuis zou kunnen verlaten.

Na zo’n operatie is levenslange homeopathische behandeling noodzakelijk, legt De Speld uit. De operatie zelf was zeer complex:

‘Spiritueel chirurg Chrispijn Hofmijer van het Steinerziekenhuis benadrukt de complexiteit van de ingreep. “Het is geen kinderspel. Wortels en splinters van het oude aura zijn meestal nog aanwezig in en rond het etherische brein. Het is een monnikenwerk om die allemaal te verwijderen. Ook is het zaak het nieuwe aura in gezonde staat te houden tijdens de overplaatsing. Door middel van magneetarmbanden en quantumkristallen is dat deze keer gelukt, maar helemaal risicoloos zal de ingreep nooit worden”.

De satirische nieuwssite vertelt dat de politiek zich al over het succes van de chirurgen heeft ontfermd. De partij van Anton Teuben zou aandacht vragen voor het tekort aan auradonors. Mens en Spirit zou beloven dat auratransplantatie in het basispakket van de ziektekostenverzekering komt.

Ik vind dat het tijd wordt dat De Speld een update geeft. Hoe maakt de patiënt het twee jaar later? En hoe denkt de politiek in aanloop naar de verkiezingen over auratransplantaties?

 

Illustratie voorzijde: wikimedia commons ‘outline of human male body with glowing aura’.

Steun Kloptdatwel

Succesvolle auratransplantatie 2Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.