Bij de satirische website De Speld hebben ze ‘het skeptische’ goed begrepen. We schreven al vaker over ze en ook nu hebben helden Steven van der Jagt en Dirk-Jan Hoek weer een pareltje geschreven die iedereen even moet lezen:

Evans mogelijk betrapt op homeopathische doping

Te weinig sporen van versterkende middelen aangetroffen

Het is onduidelijk of wielrenner Cadel Evans morgen aan de start zal verschijnen van de zevende etappe van de Tour de France. De winnaar van 2011 is volgens de Tourdirectie betrapt op mogelijk gebruik van homeopathische stimulerende middelen.

De urinecontrole na de etappe van gisteren toonde dermate weinig versterkende en oppeppende middelen, dat het vermoeden van homeopathische praktijken ontstond. Een tweede meting liet evenmin middelengebruik zien, reden om de renner ter verantwoording te roepen. Vannacht is Evans door de Franse politie van zijn bed gelicht. Naar verluidt heeft hij bekend extreem verdunde lavendeltincturen te hebben gebruikt als ‘mentale ondersteuning voor de naderende bergetappes.’

Lees hier verder (echt doen!)

 

Steun Kloptdatwel

De Helden van De Speld 1Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.