Op de website Goedgelovig kwam ik het volgende berichtje tegen: “Wonderbaarlijke genezing op bijbelschool – Op bijbelschool Foundation 4 Life op recreatieterrein De Betteld in Zelhem heeft zich een groot wonder voltrokken dat om onbegrijpelijke redenen de wereldpers nog niet heeft gehaald. Een hele klas met studenten werd genezen van been- en armlengteverschil! Meerdere studenten getuigen op hun weblog van het wonder.” 

U moet dat bericht zelf maar even lezen en de verwijzingen naar de weblogs van de studenten die les kregen in het ‘corrigeren’ van de verschillen in been-  en armlengte. Natuurlijk is het zo dat heel veel mensen een (klein) verschil hebben in beenlengte, maar dat is meestal helemaal niet vast te stellen met het blote oog en heeft doorgaans ook geen nadelige effecten. Het idee dat je met een gebedje het ‘te korte been’ even twee centimeter zou kunnen verlengen is natuurlijk absurd.
Ik kon eigenlijk nauwelijks geloven dat men dit echt in de praktijk zou brengen bij evangelisatie-acties in het openbaar, omdat het zo duidelijk een truc is. Maar nee hoor, ze doen het echt! Kijk maar eens naar de volgende video van een ‘Evangelistie in Zevenaar‘ (geloven in God beschermt je blijkbaar niet tegen het maken van spelfouten). Een paar keer wordt een been verlengd, één keer maar liefst drie centimeter!

http://www.youtube.com/watch?v=Z-8skecarxE

Nu is het niet al te moeilijk om te bedenken hoe dit voor elkaar gekregen kan worden. En waarschijnlijk kan het ook wel op verschillende manieren. Derren Brown legt uit hoe dit kunstje doorgaans geflikt wordt en het lijkt er sterk op dat dit inderdaad op deze manier gebeurde in het bovenstaande filmpje.

Het is een beetje jammer dat ‘genezing van ziekten of gebreken‘ uitgesloten is van de Sisyphus-prijs, anders zou hier toch een mooie uitdaging liggen voor Foundation 4 Life om even een miljoen euro uit de handen van de ongelovigen van Skepp aan te pakken.

 

 

Steun Kloptdatwel

Bidden tegen beenlengteverschil 1Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.