Simon Singh sprak ook tijdens het World Skeptics Congress 2012 in Berlijn. Singh schrijft voornamelijk toegankelijke boeken over wiskundige en andere wetenschappelijke onderwerpen. Bekende boeken van hem zijn “Fermat’s Last Theorem” en “The Code Book” over de geschiedenis van de cryptografie. Samen met professor Edzart Ernst schreef hij “Trick or Treatment? Alternative Medicine on Trial” over allerhande vormen van kwakzalverij. In 2008 kreeg Singh het aan de stok met de British Chiropractic Association die hem aanklaagden op basis van de beruchte Engelse libel laws‘ (wetgeving op het gebied van laster) vanwege  één zinnetje in een artikel van Singh in The Guardian:

You might think that modern chiropractors restrict themselves to treating back problems, but in fact they still possess some quite wacky ideas. The fundamentalists argue that they can cure anything. And even the more moderate chiropractors have ideas above their station. The British Chiropractic Association claims that their members can help treat children with colic, sleeping and feeding problems, frequent ear infections, asthma and prolonged crying, even though there is not a jot of evidence. This organisation is the respectable face of the chiropractic profession and yet it happily promotes bogus treatments.

Singh spreekt over die rechtzaak en hoe hij die uiteindelijk won in april 2010, en ook over die van een andere skepticus (Paul Zenon) naar aanleiding van een ontmaskering van ‘Psychic’ Sally Morgan. Voorafgaand aan zijn verhaal krijgt Singh de CSI “In Praise of Reason Award” uitgereikt.

 

Bestel het boek van Singh & Ernst (of de andere boeken van Singh) via onderstaande link bij Bol.com en steun daarmee Kloptdatwel.nl!

Steun Kloptdatwel

Simon Singh - skeptici en de Britse 'libel laws' 13Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.