Vandaag maken over de hele wereld clubjes mensen een wandelingetje in het kader van de “Global March Against Chemtrails and Geoengineering“. Ook in Nederland (in Den Haag en Groningen) zijn ze als het goed is van de partij. En ook bij onze zuiderburen in Brussel, hoewel het daar een stationair gebeuren wordt. Een mars mocht niet van de politie. gmacag-smallEen feestelijk gebeuren dus, voor mensen die geloven dat overheden wereldwijd ons besproeien met enge chemicaliën en op andere wijze het klimaat en de omgeving beïnvloeden. Gelukkig is de weersvoorspelling voor zondag  in ieder geval voor Nederland zodanig (bewolkt), dat de deelnemers dan weinig last zullen hebben van intimiderende streepjes in de lucht.

Zo’n mars is natuurlijk het betere protestwerk en zal de Nederlandse regering vast veel meer onder druk zetten dan zo’n knullig WOB-verzoek van een tijdje terug, of niet soms? Dat het allemaal onzin is die ideeën over chemtrails en geo-engineering is na te lezen in de uitgebreide artikelen van Dirk Koppenaal op de Skepsis-site: ‘Valse vliegtuigsporen, Contrails, chemtrails en complotten en ‘Weermakerij, Kunnen we het klimaat beheersen? Je moet wel erg graag in complotten willen geloven om te denken dat het logistiek mogelijk zou zijn om overal op vliegvelden die stoffen aan boord van vliegtuigen te krijgen, zonder dat de piloten en ander grondpersoneel er van afweten. En zonder dat de duizenden mensen die er wél vanaf moeten weten uit de school klappen. Nu gebeurde dat laatste onlangs misschien toch  …

Een bekende chemtrailgelovige, Max Bliss, publiceerde op 4 augustus jl. een enorm uitgebreide blog op zijn site, waarin hij precies uiteenzet hoe het allemaal in zijn werk gaat. Belangrijke informatiebron is een klokkenluider van wie Bliss een aantal onthullende e-mails kreeg. Laten we daar maar even een stukje van lezen, dan weten we het snelst hoe het zit:

Fragment van de e-mail van de klokkenluider (onderstrepingen door PvE)

Fragment van de e-mail van de klokkenluider aan Max Bliss (onderstrepingen door PvE)

Naast zijn blog, maakte hij ook nog een aantal YouTube video’s, waarin hij de autoriteiten met deze bevindingen confronteert. Misschien had Bliss er verstandig aan gedaan om wat beter naar de teksten te kijken. De eerste letters van de e-mails bevatten namelijk een niet mis te verstane boodschap. In het hier opgenomen fragment staat “This is a fraud”. De complete tekst in alle mails samen luidt: “This is a fraud. You are so gullible. This message is a con. There are no chemtrails. How easy it is to fool you, naive, gullible, credulous, unskeptical.” Degene die deze hoax creëerde doet een dag later zijn verhaal op de site Metabunk.com.
De blog van Bliss en zijn video zijn inmiddels overgenomen door een flink aantal andere sites die aan chemtrails gewijd zijn en ook via social media worden die veel gedeeld. Slechts een enkele site heeft het inmiddels door en merkt daar iets over op, ondanks de opmerkingen in de commentaren die er vaak op wijzen. Misschien is het ook iets te veel gevraagd om van complotdenkers te verwachten dat ze echte nepinformatie van neppe nepinformatie kunnen onderscheiden. Of dat het ze wat uitmaakt.

Steun Kloptdatwel

Chemtrail hoax 1Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.