Update. Een paar dagen geleden schreven we over de replica van de Ark van Noach die in Dordrecht ligt afgemeerd. Direct daarna verscheen een interessant artikel in het tijdschrift de New Yorker dat een toelichting geeft op het verhaal van de Ark. Duidelijk wordt dat Ark-verhalen al lang voor het begin van de jaartelling de ronde deden in het Midden-Oosten. Ook vertelt het artikel dat de Dordrechtse ark concurrentie krijgt van een ark die op dit moment door het Museum of Creation wordt nagebouwd. GJvtL.

Steun Kloptdatwel

4Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.