Onder deze titel geeft het blad Quest Historie een overzicht van bizarre behandelingen die dokters op ons loslieten in vroeger dagen. Mensenvet was goed tegen bijna alles. En als dat niet hielp was aderlaten, handoplegging of een gemalen stukje mummie (innemen met een beetje rabarber) heel probaat. Vorsten probeerden zich te beschermen tegen vergiftiging en ziektes met peperdure brouwseltjes met onzinnige en soms giftige ingrediënten… (hier een voorbeeld waarin een flinke slok terpentine was verwerkt)Meer info over Quest Historie hier. Dank aan Agnes Tieben. GJvtL.

Steun Kloptdatwel

Even doorbijten 3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.