Is het Ebola-virus veranderd in een super-ziekteverwekker die zich niets aantrekt van beschermende pakken? En zal het virus in de komende maanden muteren in een nog agressievere vorm? Die angstige vragen klinken steeds vaker nu enkele westerse ziekenhuismedewerkers besmet zijn geraakt. Evolutiebiologen antwoorden in een interview in de New York Times ‘nee’ op de eerste vraag en ‘dat is niet te verwachten’ op de tweede vraag. “I’ve been dismayed by some of the nonsense speculation out there” zegt bioloog dr. Edward Holmes. Hij legt uit dat Ebola al meer dan 20 miljoen jaar oud is. Niet erg waarschijnlijk dat het nu ineens binnen een paar maanden verandert in iets anders. De feiten zijn al akelig genoeg zoals ze zijn: “You’ve got a fairly standard Ebola virus, it’s just in the worst possible place” aldus bioloog Holmes. GJvtL.

Ongegronde angst voor Ebola 5

Steun Kloptdatwel

Ongegronde angst voor Ebola 6Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.