Ik had het beeld van een grot, van eindeloos vallen in het duister, van mezelf terugtrekken. Er kwam geen eind aan, ik zag niets. En toen kreeg ik het idee van aids.

Op die manier verklaart homeopathisch arts Jan Scholten in een interview met De Volkskrant (3 juli 2014) hoe hij een middel tegen aids vond. Scholten kreeg eerder in 2014 een koninklijke onderscheiding. Dat riep veel verontwaardiging op. Aidsonderzoeker Joep Lange (die omkwam op vlucht MH17) zegt in De Volkskrant: ‘ongelooflijk dat deze man een lintje krijgt. Patiënten beginnen hierdoor niet of te laat aan reguliere medicijnen’. Hij verwijst een onderzoek naar het middel van Scholten naar de prullenbak: ‘hier was geen controlegroep en het was niet dubbelblind, dit is echte flauwekul’. De VtdK meldde daarna dat de Inspectie Gezondheidszorg (IGZ) onderzoek doet naar Scholten. Zijn aidsmiddel wordt in Afrika ingezet. Scholten is van mening dat hij niemand afhoudt van reguliere medicijnen. De methode waarop homeopathen middelen vinden is recent beschreven door Laurens Dragstra (lees ook het commentaar van Jan Willem Nienhuys). Dank aan Dirk Koppenaal. GJvtL.

Hoe Jan Scholten een middel tegen aids vond 5

Steun Kloptdatwel

Hoe Jan Scholten een middel tegen aids vond 6Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.