Op 9 juni 1870 verdwijnt baby Mollie Digby in New Orleans (VS). Twee mysterieuze zwarte vrouwen worden verdacht van wat de pers al snel de ‘voodoo kidnapping’ noemt. Alles wordt uit de kast gehaald om de baby te vinden, inclusief helderzienden. Het helpt allemaal niets. Tot de wanhopige vader 2 maanden later een tip krijgt. Dolgelukkig haalt hij een baby op in een geheime kraamkliniek voor ongehuwde zwarte moeders. Twee dames die de kliniek runnen worden gearresteerd. Hun lot lijkt bezegeld. Het loopt gelukkig anders. De ontvoering wordt nooit opgehelderd. Bijzonder is dat het politieonderzoek wordt geleid door één van de eerste zwarte inspecteurs in de geschiedenis van de VS, John Baptiste Jourdain. Deze inspecteur moet niets hebben van de helderzienden. Hij kiest voor wetenschappelijke methoden. In 1876 krijgen alle zwarte politieagenten weer ontslag. De korte, verlichte periode van de ‘reconstruction’ in het zuiden van de VS is voorbij. Michael Ross schreef een sappig boek over deze affaire. Dank aan de NYT. GJvtL.

Helderzienden vonden Mollie Digby niet terug 5

Steun Kloptdatwel

Helderzienden vonden Mollie Digby niet terug 6Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.