De nieuwe Woody Allen is zeer geschikt voor de skepticus. Althans voor de skepticus die graag een romantische komedie ziet met scherpe verbale grappen die herinneren aan het proza van Oscar Wilde. De film speelt dan ook in het begin van de 20e eeuw. De grote illusionist Wei Ling Soo (in werkelijkheid de Engelsman Stanley) aarzelt geen moment als hij de vraag krijgt om het spiritueel medium Sophie te ontmaskeren. Maar het vreemde is – hoe hij ook z’n best doet, het lukt Stanley niet om Sophie te betrappen op oplichterij. Hij raakt zelfs onder de indruk van haar magische gaven. Is er dan toch meer tussen hemel en aarde? GJvtL.

Magic in the Moonlight 5

 

Steun Kloptdatwel

Magic in the Moonlight 6Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.