Ik kijk zelf ook naar het nieuws en vind het jammer als ik berichten zie die niet kloppen, of zelfs niet eens beginnen te kloppen. En dat stoort me.

Dat zegt Maarten Keulemans, chef wetenschap bij de Volkskrant tegen Rinke van den Brink, redacteur gezondheidszorg bij NOS Nieuws. Beide heren discussiëren in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde openhartig over de manier waarop wetenschappelijke onderwerpen aandacht krijgen. Ze hebben geen goed woord over voor ‘de rondpompmedia’. Maar Keulemans heeft ook kritiek op de NOS. Hij vindt het kwalijk dat de NOS geen wetenschapsredactie heeft. Dat leidt tot zeperds. Als voorbeeld noemt Keulemans een NOS-item over een ‘onderzoek’ waaruit zou blijken dat jongeren enorm gestresst raken van sociale media. Dat bleek een reclamestunt te zijn van een opleidingsinstituut. Dank aan Agnes Tieben. GJvtL.

Steun Kloptdatwel

3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.