image

Alle 39 leden van de UFO-sekte Heaven’s Gate pleegden collectief zelfmoord op 26 maart 1997. Daardoor wilden ze aan boord komen van een buitenaards ruimteschip. Twee sekteleden (die eerder waren weggestuurd omdat ze onvoldoende gehoorzaam waren) runnen de website van de sekte nog steeds. Aan de nineties-vormgeving is niets veranderd en ze geven op alle vragen antwoord. Gizmodo heeft een prima longread over opkomst en ondergang van de zelfmoord-sekte. In de Skepter vind je ook een prima artikel over Heaven’s Gate. GJvtL.

Steun Kloptdatwel

Website Heaven's Gate nog steeds in de lucht 3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.