Dat betoogt Elena Conis in haar zojuist verschenen boek  “Vaccine Nation: America’s Changing Relationship with Immunization”. Passages uit het boek kun je lezen op Salon. Verplichte leesstof als je het succes van de anti-vaccinatiebeweging wilt begrijpen.

De anti-vaccinatie activiste Jenny McCarthy verwierf celebrity status door optredens bij onder andere Oprah Winfrey, Diane Sawyer en Ellen De-Generes. Ze werd neergezet als een strijdbare moeder die het opnam tegen de moloch van de wetenschap en de big farma: a fight that only mothers could truly understand’Dat maakte Jenny McCarthy ‘newsworthy’ en hield haar in de media. De wijdverbreide kritiek op de farmaceutische industrie hielp om het vertrouwen in de wetenschap te ondermijnen. En media houden van conflict: Debates, of course, are newsworthy: harmonious agreement is not. … News reports that covered the debate or simply made reference to it found in it a ready source of tension and drama. On the one side stood doctors and public health experts talking about evidence. On the other side stood parents (and sometimes politicians) talking about personal observations, struggles, and beliefs’. De strijd tegen vaccins is een strijd van emotie tegen verstand in een tijd waarin de emotie steeds hoger wordt gewaardeerd. GJvtL.

Steun Kloptdatwel

De populaire media hebben de anti-vaccinatie beweging gesteund 3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.