Een veelbekeken filmpje op youtube waarop een Syrisch jongetje een heldendaad verricht, is nep. Een Noorse filmploeg maakte het filmpje op Malta met professionele acteurs. Een medewerker van het Noorse fonds dat het filmpje subsidieerde, drong er bij de makers op aan om open kaart te spelen. Dat deden ze toen. De regisseur legde aan de BBC uit dat zijn bedoeling was om aandacht te vragen voor kinderen in oorlogsgebieden. Zou een hoax-filmpje de beste methode daarvoor zijn? GJvtL.

A film being shot in a desert setting

Steun Kloptdatwel

Filmpje heldendaad is nep 3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.