Onder het motto: ‘evidence is cool’ is de missie van de skeptische wikipedia guerrilleros: meer skeptische content op wikipedia. De groep heeft actieve Nederlandse leden. Op hun website doen ze verslag van hun activiteiten en successen. Voorbeelden van resultaten zijn de Nederlandse Wikipedia-pagina’s over Simon Singh en over Cosmos: A Spacetime Odyssey, de serie van Neil deGrasse Tyson. 

Ook zijn pagina’s toegevoegd of geredigeerd over Nederlandse skeptici, zoals Jan Willem Nienhuys en Rob Nanninga. Een recent ‘project’ is een pagina over ‘cognitive biases’. Deze pagina is er al wel in de Engelse Wikipedia, er wordt gewerkt aan een Nederlandse versie. GJvtL.

image

Steun Kloptdatwel

Guerrilla Skepticism on Wikipedia: evidence is cool 3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.