Het internet staat er vol van: plaatjes van katten die in een cirkel gaan zitten. Waarom doen de katten het? Is het iets paranormaals? Of is er een wetenschappelijke verklaring? De NRC had er afgelopen vrijdag een leuk stuk over met een aantal serieuze verklaringen (kat zoekt geborgenheid, kat wil cirkel in bezit nemen, kat wil aandacht) en een minder serieuze verklaring (magie). De cat-circle thread op reddit staat helemaal vol met foto’s van katten in cirkels. GJvtL.

Catcircle

how-to-trap-a-cat-circle-15

Steun Kloptdatwel

Hoe vang je een kat? 3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.