Meer dan 1000 jaar geleden waren mensen ook al op zoek naar succes, liefde en geluk. En dus waren ze ook op zoek naar magische methoden om het gewenste resultaat te bereiken. Een handig zakboekje gaf de nodige aanwijzingen. ‘Men neme twee spijkers, bezweert ze met gezang en hamert deze aan weerszijden van de deur’ zo beschrijft de krant NRC (5/12/14) het recept om een vervelende buurman onder de duim te krijgen. Het boekje bevat een lijst met 27 bezweringen. Het boekje is onlangs ontdekt en het ‘is not only a substantial new addition to the corpus of magical texts from Egypt, but, in its opening invocation, also provides new evidence for Sethian Gnostic thought in Coptic texts’, aldus de uitgever. Het boekje is te koop bij Amazon. Wil je het daadwerkelijk gebruiken, koop dan ook een cursus koptisch erbij, want de bezweringen werken alleen in die taal, aldus NRC. Via Jan Broekhof, Dirk Koppenaal. GJvtL.

Steun Kloptdatwel

Magisch handboek oude Kopten gepubliceerd 3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.