Er was twijfel ontstaan aan de skeptische overtuiging van de bekende Amerikaanse skepticus Michael Shermer. In zijn column in het blad Scientific American schreef hij over een oude, kapotte radio die op een bijzonder moment weer aan ging‘I  just witnessed an event so mysterious that it shook my skepticism’. Hij komt hier op terug in een stuk in het online tijdschrift Slate. Hij vertelt over alle reacties die hij op z’n column heeft gekregen. Zijn pleidooi in Slate is om gewoon te genieten van wat hij noemt ‘anomale gebeurtenisen’. In de woorden van Shermer: Enjoy them [the anomalies]. Appreciate their emotional significance. But we do not need to fill in the explanatory gaps with gods or any such preternatural forces. We can’t explain everything, and it’s always okay to say, “I don’t know,” and leave it at that until a natural explanation presents itself. Until then, revel in the mystery and drink in the unknown. It is where science and wonder meet’. Via PvE. GJvtL.

Steun Kloptdatwel

Michael Shermer blijft skepticus en bepleit genieten van mysteries. 3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.