Gisteren schreef ik dat ik op de Amerikaanse TV veel skeptische programma’s had gezien. Verder surfend is de conclusie dat er ook nog steeds veel onzin is te zien in de USA. Zo kwam ik een hele serie herhalingen van ‘Ancient Aliens’ tegen. Dirk Koppenaal legt uit wat er mis is met deze serie die ook op de Nederlandse TV te zien was. En ik stuitte op een aflevering van ‘A haunting’ waarin een jongetje uitlegt hoe een “satanische bijbel” er toe leidde dat hij bezeten raakte door een demon. Een professionele uitdrijver verwijdert met veel misbaar de demon. De jongen die dit overkwam vertelt er over en acteurs spelen alles na. Bizar. Ik bekeek verschillende afleveringen en ben het niet geheel eens met de beschrijving in de Wikipedia: ‘Episodes … follow a frequently recurring pattern, in which victims of hauntings begin noticing peculiar incidents that gradually become more frequent and bizarre. Denial is most often the first reaction. As the situation escalates, however, and every possible conventional explanation is explored and found wanting [dit deel van de beschrijving klopt niet, de paranormale verklaring wordt zeer snel en zonder bewijs uit de kast getrokken], they either contact a paranormal investigator, a member of the clergy, or a spiritual medium for assistance’. Ik hoop toch maar dat dit programma niet naar Nederland komt. GJvtL.

Waanzinnige Amerikaanse TV-programma's: van duivelsuitdrijvingen tot aliens die onder ons zijn. 3

Plaatje uit ‘A Haunting’