Een beetje surfend langs de honderden TV-kanalen die je in Californië kunt ontvangen, stuitte ik op diverse programma’s over paranormale zaken. Opvallend (en anders dan de vorige keer): alle shows die ik tegenkwam waren skeptisch en kritisch! Ik zag een aflevering over weerwolven van ‘The Conspiracy Show’. Skepticus Joe Nickell legt uit dat mensen weerwolven bedacht hebben als verklaring voor afschuwelijke dingen die we elkaar aan kunnen doen. De werkelijkheid is volgens Nickel te lastig om onder ogen te zien. Jammer genoeg komen in de show ook als “deskundige” aan het woord: een zelfbenoemde paranormale onderzoekster en een journalist die ooggetuigen-verslagen verzamelt. Verder heb ik een paar afleveringen van ‘Finding Bigfoot’ bekeken. De serie neemt mensen op de hak die menen Bigfoot te hebben gezien. De show sluit het bestaan van Bigfoot overigens niet uit (lees hier wat Skepsis er over denkt). En verder vond ik een kanaal met herhalingen van ‘Penn&Teller’. Ik hoop dat de Amerikaanse TV nog steeds de trendsetter is voor de TV in Nederland. GJvtL.

news-finding-bigfoot-returns-january-1-20120

Het team van ‘Finding Bigfoot’

Steun Kloptdatwel

Skeptische shows op de Amerikaanse TV! 3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.