Vlak voor de jaarwisseling schreef de NOS: De president van Argentinië is peetmoeder geworden van een jongen omdat die volgens een legende in een soort weerwolf zou kunnen veranderen’. Van dik hout zaagt men planken vertelt NOS: ‘De legende jaagde mensen vroeger zo veel angst aan, dat zulke jongetjes vaak werden achtergelaten of zelfs vermoord’.

Dat verhaal klopt niet. NOS verhaspelt twee Argentijnse ingrediënten. (1) Ieder 7e kind kan het petekind worden van de president (de huidige president Kirchner heeft er al 700). (2) Het bijgeloof dat de zevende zoon van een zevende zoon kan veranderen in een weerwolf. De krant The Guardian legt het uit

Jammer dat NOS het artikel niet heeft gecorrigeerd. Via PvE. GJvtL.

Steun Kloptdatwel

NOS artikel 'President Argentinië redt jongen van vloek' is onzin 3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.