De Amerikaanse krant Washington Post heeft een artikel over ‘the saddest story Roald Dahl ever wrote: about his daughter’s death from measles’. De aanleiding is de uitbraak van mazelen in de VS doordat ouders hun kinderen niet laten vaccineren.

De kinderboekenschrijver Roald Dahl (bekend van ‘Sjakie en de chocoladefabriek’) verloor in 1962 zijn dochter aan mazelen. In 1988, niet lang voor zijn overlijden, schreef Dahl een krachtig pleidooi voor vaccinatie. De woorden van Dahl zijn aangrijpend: ‘“Are you feeling all right?” I asked her.“I feel all sleepy,” she said. In an hour, she was unconscious. In twelve hours she was dead’. 

Ook de Amerikaanse president Obama deed een oproep om kinderen te laten vaccineren.
Embed from Getty Images

Steun Kloptdatwel

Treurigste verhaal van Roald Dahl: zijn dochter overleed aan mazelen. 3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.