Wie wel eens nadenkt over ‘big pharma’ heeft nu reden om ook na te denken over ‘big herba’. De New Yorkse officier van justitie Eric T. Schneiderman heeft de voedingssupplementen onderzocht die in de schappen liggen bij reguliere grote drogisterijketens (zoals GNC, Target, Walgreens and Walmart). En wat blijkt volgens een artikel in de krant New York Times: wat op de verpakking wordt aangekondigd, zit in veel gevallen niet in de supplementen. Soms bevatten de producten wel gevaarlijke ingrediënten. Een voorbeeld: ‘At Walmart, the authorities found that its ginkgo biloba, a Chinese plant promoted as a memory enhancer, contained little more than powdered radish, houseplants and wheat — despite a claim on the label that the product was wheat- and gluten-free’. De officier van justitie heeft de ketens met een ‘cease and desist’ bevel opgedragen om de verkoop van een aantal supplementen direct te staken. Het onderzoek werd ingesteld nadat de New York Times in 2013 over de misleidende voedingssupplementen had geschreven. Ik ben er voor dat zo’n onderzoek ook in Nederland wordt gedaan. Zou het hier beter zijn? GJvtL.

Steun Kloptdatwel

Justitie in New York haalt verkeerd gelabelde en gevaarlijke supplementen uit de schappen. 3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.