Hoe blijven sommigen mensen toch zo halsstarrig vasthouden aan ideeën die wetenschappelijk gezien onzinnig zijn? In zijn presentatie op The Amazing Meeting 2014 gaat Donald Prothero op die vraag in. Prothero heeft vooral geschreven over geologie en paleontologie en heeft vanuit die vakgebieden natuurlijk in eerste instantie gedoe met creationisten. De processen die Prothero naar voren schuift als verklaringen voor het verwerpen van  wetenschap zijn echter ook terug te vinden bij antivaccinanten en klimaatopwarmingsontkenners.

Steun Kloptdatwel

'The Mind of the Science Denier' - Donald Prothero op TAM 2014 1Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.