Een paar dagen geleden berichtten wij dat Studium Generale in Delft op 16 maart 2015 een kritiekloos podium wil bieden voor homeopaten. Dap Hartman twitterde zijn excuses‘Werkelijk? Dit staat op de website van mijn universiteit?
1000 maal excuses, mensen’.
Vrij kort daarna ging de website van SG in Delft op zwart. Wie nu de aankondiging van de lezing zoekt krijgt de volgende melding: ‘Service Temporarily Unavailable. The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems’. De reden hiervoor is niet duidelijk. Wij gaan maandag bij de Universiteit navragen wat de oorzaak is van deze melding. In ieder geval prettig dat de argeloze bezoeker voorlopig de volgende onzin niet kan lezen: ‘Weinig mensen weten echter dat op basis van meta-analyses, die volgens de wetenschappelijke methode zijn gebaseerd op ruim honderd placebo-gecontroleerde, dubbelblinde onderzoeken (RCTs) de conclusie kan worden getrokken dat de werking van homeopathie niet minder is dan die van reguliere geneesmiddelen! Een negatieve conclusie (Shang en Egger Lancet 2005) kreeg destijds zeer veel publiciteit, maar berustte feitelijk op bedrog’. Pepijn van Erp vertelt op rbutr hoe het wel zit. GJvtL.

Website Studium Generale Delft op zwart na ophef over homeopathie-lezing. 5

Coen Vermeeren, het hoofd van Studium Generale Delft

Steun Kloptdatwel

Website Studium Generale Delft op zwart na ophef over homeopathie-lezing. 6Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.