In een Noors huisje diep in de binnenlanden vond ik een sterke aanwijzing dat de Noormannen al beschikten over computers. Hoe konden ze anders zo nauwkeurig naar Groenland en Amerika navigeren? Ingesneden op een stuk hout vond ik een voorloper van het wifi-symbool. Dit symbool wordt in Noorwegen van generatie op generatie doorgegeven. De hedendaagse makers zijn inmiddels alle kennis kwijtgeraakt van de waarheid die zich onder hun neus bevindt. 

image

Dit is natuurlijk een uiterst melig tekstje, het gaat hier inderdaad om Noors houtkerfwerk (in dit geval uit 1996), maar met wifi heeft het niets te maken. Dit is wel het niveau van redeneren dat werd toegepast in de mega-bestseller van Erich von Däniken uit 1968 (Waren de Goden Kosmonauten). In dit boek betoogt hij dat in deze oude Amerikaanse inscriptie een astronaut is te zien. 

image

De theorieën van Von Däniken zijn uitvoerig onderuitgehaald, onder andere door Carl Sagan. Toch duiken ze nog steeds op. Het maffe boek van Von Däniken is nog steeds te koop op bol.com (inmiddels de 37e NL druk) en krijgt daar positieve reviews. Ik ben benieuwd naar de toekomst van mijn Noormannen wifi-theorie. GJvtL.

Steun Kloptdatwel

Aanwijzing gevonden dat Noormannen al beschikten over computers? 3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.