Belle Gibson

Belle Gibson

Het leek ook te mooi om waar te zijn. De Australische Belle Gibson vertelde op internet dat een gezond dieet van fruit en verse groenten haar net op tijd had gered van een wisse dood door kanker. Ze verwierf een enorme schare fans die haar kookboeken en App kochten. Een paar weken geleden brachten kranten het nieuws dat Belle Gibson helemaal nooit kanker had gehad. Je kon het hier op Kloptdatwel lezen. Nu geeft ze zelf toe dat haar verhaal niet klopt. Volgens de Engelse krant Independent: ‘Gibson finally admitted: ‘No. None of it’s true’. In het Australische vrouwenblad Womens Weekly legt Belle Gibson uit dat het niet haar schuld is. Een alternatieve genezer met de voornaam ‘Phil’ zou haar hebben verteld dat ze kanker had. De diagnose werd dus niet gesteld door TV-dokter Phil, zoals veel media schreven (een nieuwtje dat ik dus onterecht overnam in mijn vorige bericht over Belle Gibson).

De diagnose van de Australische Phil bleek niet te kloppen. Gibson vertelde dat ze uiteindelijk naar een dokter ging die haar vertelde dat ze geen kanker had. Het hoeft niet te verbazen dat de Australische Phil zich de gang van zaken heel anders herinnert, dat kun je nalezen in de Womens Weekly (samen met een interessante analyse van een krankzinnig hoge factuur die Phil stuurde voor verrichte werkzaamheden en geleverde vreemde apparaten). Gibson zegt ondertussen dat ze de hele situatie dermate ingewikkeld vindt, dat ze nog steeds niet helemaal weet wat wel en niet waar is. Volgens de Independent zegt Gibson: ‘I am still jumping between what I think I know and what is reality,’ she explained to The Australian Women’s Weekly. ‘I have lived it and I’m not really there yet’. Ik hoop dat ze het ons even laat weten als ze is aangekomen.

 

 

Steun Kloptdatwel

Foodblogger Belle Gibson verwijt alternatieve genezer foute kanker-diagnose 3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.