hderegt

dr. Herman de Regt – universitair hoofddocent aan de Tilburg University

Op maandag 11 mei zal de eerste Skeptics in the Pub Amsterdam worden georganiseerd. De spreker die avond is Herman de Regt die een engelstalige presentatie zal geven over hypnose met de titel “Understanding Hypnosis: Science on the Edge?“. Onderwerp van de presentatie is dat in eerste instantie velen zullen denken dat de wetenschap rond hypnose een pseudo-wetenschappelijke bedoeling is, maar uiteindelijk lijkt hypnose toch een robuust fenomeen waar we wetenschappelijk graag meer over willen weten. Wat weten we over hypnose? Wat is de geschiedenis over de wetenschap van hypnose? Hoe kunnen we er wetenschappelijk meer over achterhalen?

Dr. Herman de Regt is universitair hoofddocent Wetenschapsfilosofie aan de Tilburg University, spreker en auteur van verschillende boeken over filosofie, wetenschap en het bovennatuurlijke. Zijn bekendste werken zijn:

 

Het concept van Skeptics in the Pub is ontstaan in Londen in 1999 en vindt over de hele wereld navolging. De eerste groep in Nederland was Skeptics in the Pub Den Haag. De tweede Nederlandse groep zal dus degene in Amsterdam zijn. In Amsterdam zal er iedere 2e maandag van de maand een Skeptics in the Pub worden georganiseerd waarbij een spreker een engelstalige presentatie van 30-60 minuten houdt in een informele setting. Na de presentatie is er ruimte voor vragen en een goed gesprek aan de bar.

Meer informatie en aanmeldingen via de websites van Meetup of Facebook.

Steun Kloptdatwel

Eerste bijeenkomst Skeptics in the Pub Amsterdam: Understanding Hypnosis: Science on the Edge? 7Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.