Dit zouden volgens een complottheorie dezelfde Scobees zijn (maar dan anno 1986 en anno nu). Maar er klopt niets van.

Dit zouden volgens een complottheorie dezelfde Scobees zijn (maar dan anno 1986 en anno nu). Maar er klopt niets van.

Op 28 januari 1986 kwamen alle bemanningsleden van space shuttle Challenger om het leven. Sommigen op het internet denken daar anders over en zeggen bewijzen te hebben dat de Challenger zonder bemanning ten onder is gegaan. Alle bemanningsleden zouden ergens rustig in de Verenigde Staten zijn neergestreken. Weliswaar onder een andere naam, maar die naam zou dan toch erg lijken op hun eigen naam. De website ‘Fellowship of the Minds’ zet het op de rij: Shuttle-commandant Francis Richard Scobee leeft onder bijna zijn eigen naam (Richard Scobee) in Chicago en is daar nu directeur van een advertentiebureau. Michael J. Smith, piloot, is onder zijn eigen naam werkzaam als hoogleraar en zo gaat het lijstje verder. De website ‘Fellowship etc’ doet er ook per bemanningslid foto’s en een verhaaltje bij die moeten bewijzen dat het allemaal klopt. Maar er klopt natuurlijk niets van. En dat wordt uit de doeken gedaan op snopes.com. Voor ieder bemanningslid heeft Snopes uitgezocht hoe het wel zit. Zo schrijft Snopes over de beide Scobees: ‘These two Scobees are similar in appearance, but there are distinct differences that can’t be accounted for by the passage of years (such as the difference in ear shapes). Moreover, at the time that Francis Richard Scobee, the former Air Force pilot, was training with NASA as an astronaut and serving as an instructor pilot for the shuttle’s 747 carrier aircraft, Richard Scobee, the current CEO of Cows in Trees, was serving as CEO and President of The Marketing Edge, Inc. in Chicago. The same man couldn’t have been holding down two such disparate jobs, in two widely separated geographic locations, at the same time’. Enzovoort. Hoe verzin je het. Via Michael Shermer. 

Steun Kloptdatwel

Snopes ontkracht bizarre complottheorie dat de bemanning van ruimteveer Challenger nog leeft 3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.