Op maandag 8 juni zal Pepijn van Erp in Café de Doffer in Amsterdam de tweede spreker zijn van Skeptics in the Pub Amsterdam. Pepijn zal  een presentatie geven over het werk van psycholoog Stephan Lewandowsky. Lewandowsky heeft onderzoek gedaan naar de mening van het algemene publiek over klimaatsverandering en de effectiviteit van de communicatie hierover. Er is nogal wat ophef over zijn onderzoek naar ‘klimaatsceptici’, één van de artikelen daarover werd vorig jaar ingetrokken. De voertaal van de avond is Engels.

Skeptics in the Pub Amsterdam: Psychology in the climate change debate: conspiracy theories & scientific fraud 3

Pepijn na afloop van zijn voordracht.

Pepijn heeft wiskunde gestudeerd en begon zijn ‘skeptische carrière’ met het schrijven van blogs voor Kloptdatwel in 2011 en later ook (in het Engels) op zijn eigen website. In maart 2012 werd hij bestuurslid van de stichting Skepsis en later dat jaar trad hij ook toe tot de redactie van Kloptdatwel. Inmiddels heeft hij daar ruim 200 blogs voor geschreven. In het blad Skepter schreef hij o.a. over het Rendlesham Forest UFO incident, de herkomst van een apparaat voor elektro-acupunctuur, en voor het meest recente nummer interviewde hij o.a. Michael Shermer.

Het concept van Skeptics in the Pub is ontstaan in Londen in 1999 en vindt over de hele wereld navolging. De eerste groep in Nederland was Skeptics in the Pub Den Haag. De tweede Nederlandse groep zal dus degene in Amsterdam zijn. In Amsterdam zal er iedere 2e maandag van de maand een Skeptics in the Pub worden georganiseerd waarbij een spreker een engelstalige presentatie van 30-60 minuten houdt in een informele setting. Na de presentatie is er ruimte voor vragen en een goed gesprek aan de bar.

Meer informatie is te vinden via Meetup of Facebook.

 

Pepijn raadt deze boeken aan, die verder niets met het onderwerp van de lezing te maken hebben:

(Door via deze link naar Bol.com te gaan en een bestelling te doen, sponsort u Kloptdatwel!

Steun Kloptdatwel

Skeptics in the Pub Amsterdam: Psychology in the climate change debate: conspiracy theories & scientific fraud 8Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.