De website van de Academie voor Natuurgeneeskunde Zuid-Nederland in Eindhoven heeft vorige week een drastische metamorfose ondergaan en toont nu slechts de volgende sobere mededeling:

ANZN failliet

Failliet! Het Eindhovens Dagblad geeft vandaag meer informatie in een kort berichtje (€, Blendle). De school, die onder meer opleidingen op het gebied van paranormale therapie, klassieke homeopathie en reflexzonetherapie verzorgde, kreeg de CPION accreditatie niet rond. Volgens het Eindhovens Dagblad zijn nu ongeveer 65 studenten gedupeerd omdat zij het vooruitbetaalde cursusgeld kwijt zijn (en in sommige gevallen zou het gaan om het cursusgeld voor vier jaar dat in één keer betaald was). En laten we ook de tientallen docenten niet vergeten, die nu dit platform voor het verspreiden van hun  onzinnige ideeën kwijt zijn. De curator gaat er van uit dat een doorstart niet mogelijk is.

CPION is ook de club die de cursus medische en psychologische basiskennis accrediteert die de grote zorgverzekeraars opleggen aan alternatieve behandelaars als voorwaarde voor vergoeding van hun behandelingen. Zou het alleen om die accreditatie gaan die mis is gegaan? Uit de nieuwsberichten op de gearchiveerde site van de Academie valt wel af te leiden dat er eind mei daarvoor nog een herziene aanvraag richting CPION ging, maar dan heeft een negatieve beslissing daarover wel heel snel tot het besluit geleid de tent te sluiten.

Steun Kloptdatwel

Academie voor Natuurgeneeskunde Zuid-Nederland is failliet 3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.