Een belangrijk jaarlijks gebeuren in de wereld van de computergames: de E3 beurs in Los Angeles. De website Gamekings.tv leek het een aardig idee om in voorbereiding op die happening langs te gaan bij de spirituele beurs Paraview om te kijken of de daar aanwezige mediums al vast een inkijkje zouden kunnen geven in de nieuwtjes die gewone stervelingen doorgaans pas kunnen vernemen als de beurs daadwerkelijk plaatsvindt. 

gamekings-medium-voorspelt-toekomst-satoru-iwata

Medium voorspelt toekomst van de topmannen in de games business (screenshot gamekings.tv)

Als eerste kreeg een fotolezer de portretten van drie uiterst prominente personen binnen de gamesindustrie voorgelegd voor een duiding van hun toekomst (het bewuste fragment begint vanaf  1:20 in de aflevering ‘Een helderziende vooruitblik op de E3‘). De toekomst van Nintendo directeur Satoru Iwata zag er duidelijk een stuk zonniger uit dan die van zijn concullega’s Kaz Hirai (Sony Playstation) en Phil Spencer (Microsoft Xbox). Het medium over Iwata: “Dit is een persoon die heel goed is in de functie die die heeft. Ik heb ook het idee dat hij grote winsten gaat maken. Hem, daar hangt het woord succes aan.”

Deze voorspelling vergt nu, een paar dagen later na publicatie van het programma, toch nadere duiding. Nintendo maakte vandaag namelijk bekend dat de 55-jarige Iwata afgelopen zaterdag overleed aan de gevolgen van een tumor in de galwegen waaraan hij al enige tijd leed.

Naschrift: ik ging er van uit dat het item niet lang voor publicatie op de site opgenomen zou zijn, maar deze editie van de beurs (Emergohal, Amstelveen) is waarschijnlijk toch al een paar weken geleden geweest (eind mei). De ‘paar dagen later’ uit de titel moet je dus wat ruimer nemen dan ik oorspronkelijk bedoeld had 😉

Steun Kloptdatwel

Paraview medium voorspelt succes voor directeur Nintendo, die paar dagen later overlijdt 3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.