Volgens Dr. Edgar Mitchell hebben aliens in de jaren 40 bij een nucleair test terrein van de Amerikanen rondgevlogen om een atoomoorlog te voorkomen. Mitchell deed deze uitspraken in een interview met the Mirror Online. Ook zouden aliens gezien zijn bij andere raket installatie tijdens de koude oorlog. Ze zouden zelfs (test) rakketten hebben neergeschoten.

De reden dat ET-aanhangers de woorden van Mitchell nog serieuzer nemen dan alle andere mensen die claimen aliens gezien te hebben, is dat Mitchell als astronaut de zesde man op de maan was. Sinds Mitchell in 1971 op de maan was heeft hij meerdere malen uitgesproken dat hij gelooft dat aliens de aarde bezoeken. Hij zou hierover bevestiging gehad hebben van “hoge legerfunctionarissen”. Dat hij zelf nog nooit een alien of UFO heeft gezien en dus alles uit de tweede hand heeft lijkt Mitchell niet te deren. Ook onze eigen Coen Vermeeren voert Mitchell op als getuige tijdens zijn boekintroductie. Zoals vele complotdenkers is voor Vermeeren gebrek aan bewijs juist duidelijk bewijs want Vermeeren beweert dat Mitchell niets kan vertellen over eigen ervaringen omdat hij een spreekverbod heeft gekregen.

Zelfs Nick Pope, de niet zo kritische oud UFO onderzoeker voor de Britse ministerie van defensie, plaatst Mitchell in het verdomhoekje met de woorden “But so far as I’m aware, most of his information on this issue comes not from things he’s experienced himself, but from things he’s been told by others”. Eerder zei de NASA al keertje over Mitchell “Dr Mitchell is a great American, but we do not share his opinions on this issue.”

Gek blijft natuurlijk ook dat er waarschijnlijk mensen zijn die denken dat de maanlandingen (inclusief die van Mitchell) in scene zijn gezet maar wel zijn verhalen over UFO’s geloven.

Er werd al eerder over Mitchell geschreven door Skepsis:

http://skepsis.nl/astronauten/

Andere links:

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3195416/Aliens-tried-save-America-nuclear-war-UFOs-shot-missiles-White-Sands-protect-Earth-claims-former-astronaut.html#ixzz3jIExyrtA

http://www.mirror.co.uk/news/technology-science/science/peace-loving-aliens-tried-save-6235113

http://delta.tudelft.nl/artikel/vermeeren-presenteert-ufoboek/26482

https://en.wikipedia.org/wiki/Edgar_Mitchell

Steun Kloptdatwel

"Aliens wilden atoomoorlog voorkomen" 3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.