• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kloptdatwel?

  • Home
  • Onderwerpen
    • (Bij)Geloof
    • Columns
    • Complottheorieën
    • Factchecking
    • Gezondheid
    • Hoax
    • Humor
    • K-d-Weetjes
    • New Age
    • Paranormaal
    • Pseudowetenschap
    • Reclame Code Commissie
    • Skepticisme
    • Skeptics in the Pub
    • Skeptische TV
    • UFO
    • Wetenschap
    • Overig
  • Skeptisch Chatten
  • Werkstuk?
  • Contact
  • Over Kloptdatwel.nl
    • Activiteiten agenda
    • Colofon – (copyright info)
    • Gedragsregels van Kloptdatwel
    • Kloptdatwel in de media
    • Interessante Links
    • Over het Bol.com Partnerprogramma en andere affiliate programma’s.
    • Social media & Twitter
    • Nieuwsbrief
    • Privacybeleid
    • Skeptisch Chatten
      • Skeptisch Chatten (archief 1)
      • Skeptisch Chatten (archief 2)
      • Skeptisch Chatten (archief 3)
      • Skeptisch Chatten (archief 4)
You are here: Home / Humor / BREKEND: “Groente net zo kankerverwekkend als uitlaatgassen”

BREKEND: “Groente net zo kankerverwekkend als uitlaatgassen”

3 November 2015 by Laurens Dragstra 21 Comments

De "Health Hunk"
De “Health Hunk”

Gezondheidsactivist Paul Kramer, alias de Health Hunk, luidt de noodklok: volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zijn ingemaakte groenten net zo kankerverwekkend als de uitlaatgassen van benzineauto’s. Omdat niemand dat lijkt te weten, roept hij op tot actie.

Bang dat mensen hem voor gek verklaren, is Kramer niet. Op zijn bureau ligt het keiharde bewijs: “De WHO heeft al in 1993 besloten ingemaakte groenten in categorie 2B, mogelijk kankerverwekkend, te plaatsen. Daarmee vallen ze in dezelfde categorie als uitlaatgassen van auto’s die op benzine rijden. Ze zijn dus net zo gevaarlijk!”

De gezondheidsactivist wijst erop dat er nog meer dubieuze stoffen in dezelfde categorie als ingemaakte groenten vallen: onder meer chemicaliën als naftaleen, lood en nikkel staan als 2B gecategoriseerd, maar ook levensgevaarlijke producten als kava-extracten, aloë vera-extracten, poeder van de Canadese geelwortel (Hydrastis canadensis) en koffie.

Volgens Kramer probeert de agrarische industrie het vernietigende oordeel over groente onder de pet te houden. “Er zijn natuurlijk grote commerciële belangen mee gemoeid”, zo stelt hij, “En ik heb ze al horen betogen dat er toch ook heel veel goede stoffen in groente zitten, en dat Nederlanders toch al niet zo veel groente eten, maar ik denk dat we uiterst voorzichtig moeten zijn.”

WHOToch wil Kramer de bevindingen van de WHO wel enigszins relativeren. “Er zijn veel gevaarlijker voedingsmiddelen. Peren, appels en bananen bijvoorbeeld. Daar zit formaldehyde in, en dat is zeker kankerverwekkend volgens de WHO (categorie 1). Homeopathische drankjes moet je ook beslist vermijden, en niet alleen vanwege het risico op autisme. Die drankjes zitten tjokvol alcohol/ethanol, en ook dat is al jaren als kankerverwekkend gecategoriseerd. Homeopathie is net zo gevaarlijk als roken, plutonium en asbest!”

Op de vraag wat we dan nog wel veilig kunnen eten, antwoordt Kramer vol overtuiging: “Caprolactam. Dat is volgens de WHO de enige stof ter wereld die waarschijnlijk niet kankerverwekkend is. Ik zie dus een grote toekomst voor caprolactam als voedingsmiddel. Er komt een dag dat we allemaal caprolactariër zijn”

Noot van de redactie: bovenstaand gebazel is uiteraard een parodie op de berichtgeving over bewerkt en rood vlees van afgelopen week. Daartussen zaten nogal wat slecht gekozen koppen, en wat nu precies de implicaties van de IARC/WHO-analyses zijn, werd ook niet altijd even geslaagd uitgelegd. Voor goede analyses leze men de stukken van Aliëtte Jonkers, Martijn Katan of Ed Yong over de kracht van bewijs, risico’s en het brengen van wetenschapsnieuws. En het eten van caprolactam raden we beslist af…

Update: Hans van Maanen laat weten dat er in de komende Skepter (december) een stuk komt over het werkelijke risico van het eten van vlees en hoe je dat netjes uitrekent.

Steun Kloptdatwel

BREKEND: "Groente net zo kankerverwekkend als uitlaatgassen" 1Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.

« Previous Entry
Acupunctuurpromotie aan de Radboud Universiteit
Next Entry »
Apocalypsenklikdinges

Filed Under: Humor, Uit het nieuws, Wetenschap Tagged With: groenten, health hunk, kanker, paul kramer, WHO

Reader Interactions

Comments

  1. Hans1263 says

    3 November 2015 at 10:45

    Het lijkt me wel wat. Even op het fornuis caprolactam polymeriseren en lekker toebereiden met wat E-nummers. Opsmikkelen en je hebt een nylon maagdarmkanaal dat overal tegen kan, zelfs tegen ingemaakte groenten. 🙂

    Log in to Reply
    • Renate1 says

      3 November 2015 at 13:11

      Ja, vermoedelijk krijg je dan ook geen voedingsstoffen meer binnen.

      Log in to Reply
      • Hans1263 says

        3 November 2015 at 16:31

        Wat geeft dat? Er zitten toch alleen maar E-nummers in of ze zijn kankerverwekkend. Nee, tegen die tijd ga ik aan een homeopathisch infuus.
        Dat moet toch voldoende zijn? Ik lees dat er alcohol inzit, dus dat wordt een lollige tijd.

        Log in to Reply
        • Renate1 says

          3 November 2015 at 17:33

          O ja en uit de groenten die tegenwoordig geproduceerd worden, zijn de voedingsstoffen toch al lang verdwenen. Daarom moeten we volgens sommigen vooral veel dure vitaminetabletten en supplementen slikken en natuurlijk niet die goedkope dingen van de drogist of zo, maar van die hele speciale, die je alleen bij bepaalde leveranciers kunt krijgen. Met dat nylon maagdarmkanaal zul je het een en ander voortaan maar intraveneus naar binnen moeten krijgen.

        • Hans1263 says

          3 November 2015 at 17:54

          O ja, voor ik het vergeet: doe ook meteen de magnetron de deur uit.
          Ik las juist nog op de site van een ons welbekend homeopaat (juist, goed geraden, die bedoel ik!) dat dit vermaledijde apparaat alle voedsel vermoordt.

  2. Marianne dO says

    3 November 2015 at 16:34

    Laurens, is het waar dat de vrouw van Paul Kramer, Antje Kramer- Braadslee een zenuwinzinking heeft gekregen ?
    Na zijn oproep tot actie tegen de kankerverwekkende ingemaakte groenten schijnt ze de knuppel uit zijn hoenderhok te hebben gehaald en in de kelder van hun huis het merendeel van haar zelfgekweekte , dus biologisch, ingemaakte groenten in glazen potten kapot geslagen te hebben.
    Ook de potten met appel en peren compote.
    Iemand heeft haar ,bebloed aan handen en gezicht zien wegrijden op haar fiets en hoorde dat ze riep : Was ik maar penningmeester geweest van de 100% CAM-vrije kliniek in Zeist ! Dan had ik geen tijd gehad voor de groenten inmaak.!
    Sindsdien is ze spoorloos.
    Wie weet waar Antje is ?
    Ik vind het zo zielig voor haar, zoveel werk voor niks en al die troep in de kelder……

    Log in to Reply
    • Hans1263 says

      3 November 2015 at 17:55

      Tja, dan zit je met de gebakken peren!

      Log in to Reply
    • Laurens says

      4 November 2015 at 14:49

      Marianne, ik kan er niet al te veel over zeggen, maar geloof me: met Antje gaat het naar omstandigheden goed. Je zult begrijpen dat Paul vanuit zijn positie als activist en klokkenluider veel weerstand oproept bij “machtige mensen”. Toen die het valse gerucht verspreidden dat Antje een affaire had met de homeopaat H. Smit, is de relatie tussen Paul en Antje wel even danig bekoeld geraakt. Zodanig bekoeld dat zelfs de Ice Man rillend zou zijn weggerend. Maar na een goede, doelgerichte aderlating door een kundig arts van de Vereniging Artsen-Aderlatings Geneeskundigen (VAAG) hebben zowel Paul als Antje de weg omhoog weer gevonden. Die aderlating verklaart het verhaal over de bebloede handen, dat door de tegenstanders van de Health Hunk natuurlijk weer totaal uit z’n verband is gerukt en opgeblazen. Antje doet het nog even rustig aan, maar ze komt sterker terug dan ooit. Paul gaat intussen weer volle kracht vooruit!

      Dank voor je bezorgdheid!

      Log in to Reply
      • Wilmamazone says

        7 November 2015 at 13:19

        Paul gaat intussen weer volle kracht vooruit!

        Heeft ie vast wel even tijd om eens zijn licht te laten schijnen over de mogelijk zeer geduchte concurrent Theo Janssen: http://www.volkskrant.nl/sport/theo-janssen-adviseert-bamischijf-van-vijf~a4180160/

        Theo Janssen adviseert: ‘Bamischijf van vijf’

        15 gram borrelnootjes

        SATIRE De voormalige voetballer, kantinetijger, snackspecialist en hobbykok Theo Janssen (ex-Vitesse) keert zich in een pamflet tegen de nieuwe voedseladviezen van de Gezondheidsraad. Volgens Janssen (34 jaar, 91 kilo) zijn de nieuwe voorschriften ‘gelul in de ruimte’ en ‘voer voor droogkloten’.

        Centraal in de diëtetiek van Janssen staat de ‘Bamischijf van vijf’. ‘Eten moet lekker zijn en voor mij begint dat vaak met een bamischijf als voorafje. En dan niet zo’n formaat sjoelschijf, maar een flinke schijf van een ons of 5. Met veel hete sambal oelek erop. Die kun je dan prima afblussen met je eerste ijskoude pils. Daarna is de maag lekker op streek en kun je doorpakken. Na afloop een sigaretje voor de spijsvertering en klaar ben je.’

        Eindquotes:

        Bij het advies van de Gezondheidsraad de visinname te halveren, sloeg Janssen ‘stijl achterover’. ‘Bij de haringtent gaan er dagelijks sowieso drie van de jongens naar binnen, met uitjes, je moet aan je groenten denken. Afronden met een dubbele portie kibbeling met saus en een broodje paling: heerlijk. Verder ben ik gek op vissticks en hamburgers van visfilet. Pure gezondheid uit de zee!’

        Janssen sluit zich aan bij het advies om elke dag 15 gram noten te eten. ‘Dat vind ik zelfs aan de lage kant. Een zak borrelnootjes voor de kleine trek, niks mis mee. Rond Sinterklaas gaan pepernoten er goed in.’ Janssen kan ook meegaan in het advies minder rood vlees te eten. ‘Ik heb mijn biefstuk graag doorbakken.’

        Janssen, tot slot: ‘Als iedereen goed de Bamischijf van vijf in de gaten houdt, is er niks aan de hand en gaan we een gezonde toekomst tegemoet!’

        Log in to Reply
  3. Eelco_G says

    4 November 2015 at 13:00

    “In de komende Skepter (december) een stuk over het werkelijke risico van het eten van vlees en hoe je dat netjes uitrekent”.

    Om maar eens het ‘skeptisch’ jargon te gebruiken: ik vind dit wel een heel ‘rare’ redenatie..
    Alsof je netjes het werkelijke risico van vlees kunt uitrekenen.

    Natuurlijk is dat nonsens, alsof je het menselijk lichaam met een automaat kunt vergelijken, wat hetzelfde gaat reageren als je het risico maar netjes uitgerekend hebt..
    Er zijn een veelheid aan oorzaken, die de vatbaarheid voor kanker -kunnen- aanwakkeren. En daar hoort rood vlees en bewerkt vlees ook bij, dat is gewoon al veel langer bekend..

    Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wijst hier al jaren op.
    http://www.wkof.nl/nl/over-ons/voor-de-pers/nieuws/de-who-bevestigt-bevindingen-van-het-wereld-kanker-onderzoek-fonds

    De cumulatie van die veelheid aan oorzaken, zal dus onze vatbaarheid (kunnen) verhogen om kanker te ontwikkelen.
    Jong of oud, een zittend leven of een lichamelijk aktief leven. Een vlotte stoelgang of een moeizame stoelgang, veel junkfood, weinig junkfood.

    De mate van genotmiddellen-gebruik en medicijngebruik (toxische belasting).
    Het opkroppen van spanningen of het gemakkelijk uiten van emoties
    (mentale gezondheid).

    Wonen in de stad of op het weidse platteland (fijnstof-blootstelling).
    De mate van erfelijk belast zijn, de invloed van chronische kwalen.
    Ik heb nog niet alle factoren, die onze vatbaarheid voor het krijgen van deze ziekte
    -kunnen- beinvloeden genoemd.

    Het is dan ook onzin om netjes het risico van vlees te -kunnen- ‘uitrekenen’; was het maar zo eenvoudig als gesteld word.
    Van zo’n rare redenatie wordt ik nu wél echt skeptisch ;).

    Log in to Reply
    • Pepijn van Erp says

      4 November 2015 at 13:05

      Onder ‘netjes’ uitrekenen versta ik natuurlijk ook dat je de bijbehorende onzekerheden in de berekening aangeeft.

      Log in to Reply
    • FVerweven says

      4 November 2015 at 14:30

      Als iemand u vertelt dat de airco in een auto 3% meer brandstofverbruik oplevert, gaat u dan ook vertellen dat je dat helemaal niet netjes kunt uitrekenen?
      Omdat bandenspanning, hand uit het raam, tegenwind, verlichting, gewicht, imperiaal, skibox, soort asfalt, rubbersoort, fietsendrager, aanhanger, rijgedrag en humeur et cetera daar ook een invloed op hebben?

      Log in to Reply
    • Wilmamazone says

      4 November 2015 at 15:39

      Het is gewoon al veel langer bekend dat je er op kunt rekenen dat beweringen van het 3e rangs Wereld Kanker Onderzoek Fonds maar beter met een korreltje zout genomen kunnen worden. Ik vind het een gotspe om te linken naar deze zelfbenoemde deskundigen, want is het waar -regulier wetenschappelijk bewezen- dat ongeveer een derde van de gevallen van de meest voorkomende kankersoorten in westerse landen heeft te maken met ongezonde voeding en leefstijl? Nee!

      Voeding en leefstijl

      Ongeveer een derde van de gevallen van de meest voorkomende kankersoorten in westerse landen heeft te maken met ongezonde voeding en leefstijl. In deze schatting zijn de gevallen van kanker die door roken worden veroorzaakt niet meegenomen. Niet roken (of daarmee stoppen) is een van de belangrijkste maatregelen om het risico op kanker te verlagen. Na roken is overgewicht de belangrijkste risicofactor voor kanker waar we zelf invloed op hebben.

      Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds richt zich op het verband tussen onze voeding, leefstijl en kanker.

      British Journal of Cancer: 19 procent van alle kankergevallen wordt veroorzaakt door tabak, 9 procent door verkeerd eten – te weinig vezels en fruit, te veel zout en rood vlees – 6 procent door overgewicht, 4 procent door alcohol en nog wat andere factoren.

      Log in to Reply
    • Wilmamazone says

      5 November 2015 at 11:18

      Update: Hans van Maanen laat weten dat er in de komende Skepter (december) een stuk komt over het werkelijke risico van het eten van vlees en hoe je dat netjes uitrekent.

      Het lijkt mij toch dat Van Maanen het gaat hebben over relatieve en absolute risico’s rondom het eten van vlees en hoe die netjes berekend moeten worden om misverstanden te voorkomen. Het sluit aan bij deze voetnoot:

      Noot van de redactie: bovenstaand gebazel is uiteraard een parodie op de berichtgeving over bewerkt en rood vlees van afgelopen week. Daartussen zaten nogal wat slecht gekozen koppen, en wat nu precies de implicaties van de IARC/WHO-analyses zijn, werd ook niet altijd even geslaagd uitgelegd. Voor goede analyses leze men de stukken van Aliëtte Jonkers, Martijn Katan of Ed Yong over de kracht van bewijs, risico’s en het brengen van wetenschapsnieuws. En het eten van caprolactam raden we beslist af…

      [werkende links zie hierboven]

      Martijn Katan zegt bijvoorbeeld:

      Van elke honderd Nederlanders krijgen er zes ooit darmkanker, de meesten boven de 65 jaar. Volgens de WHO wordt dat risico 18% lager als mensen vijftig gram bewerkt vlees per dag minder eten. Toevallig is vijftig gram per dag net wat de gemiddelde Nederlander eet. Als honderd Nederlanders alle frikadellen, leverworst en ander verduurzaamd vlees afzweren en de WHO heeft gelijk, dan krijgen over een aantal jaren nog maar vijf in plaats van zes van de honderd Nederlanders darmkanker. Dan hebben negenennegentig mensen voor niets afgezien van worst, vijf hebben desondanks darmkanker gekregen, en één is gered. Of anders gezegd: uw kans om nooit darmkanker te krijgen is 94% met vleeswaren en 95% zonder.

      Mijn noot: Ik vind het altijd reuze knap hoe sommige mensen iets kunnen lezen dat er NIET staat en op basis van dat NIET weten er toch stellige beweringen over doen, het liefst op een denigrerend toontje: Eelco_G:

      Het is dan ook onzin om netjes het risico van vlees eten te -kunnen- ‘uitrekenen’; was het maar zo eenvoudig als gesteld word.
      Van zo’n rare redenatie wordt ik nu wél echt skeptisch ;).

      Om het over de rest van het kromredeneren, en de bijbehorende foute aannamen over kanker, in bovenstaande reactie van Eelco niet eens te hebben………….

      Log in to Reply
  4. Wilmamazone says

    4 November 2015 at 16:39

    De belangrijkste wijzigingen van de Schijf van Vijf op een rij:
    http://www.volkskrant.nl/koken-en-eten/de-belangrijkste-wijzigingen-van-de-schijf-van-vijf-op-een-rij~a4178263/
    De Gezondheidsraad, het belangrijkste adviesorgaan van de minister van Volksgezondheid, komt na tien jaar met nieuwe richtlijnen voor goede voeding. Dit zijn de belangrijkste punten uit het raadsadvies.

    Rood vlees is niet heel erg gezond en dan niet alleen omdat het, zoals een commissie van Wereldgezondheidsorganisatie WHO vorig week meldde, bij dagelijkse consumptie de kans op darmkanker iets verhoogt. Wie jaar in jaar uit iedere dag een hamburger of een worst nuttigt, loopt ook een iets hoger risico op longkanker, beroertes en diabetes. Maar, benadrukt de Raad, het is geen oproep om allemaal vegetariër te worden want vlees bevat ook veel gezonde voedingsstoffen. Als in studies alle vlees op een hoop wordt gegooid, en de biefstuk wordt gecombineerd met de kippenpoot, is er geen verband met chronische ziekten.

    Aanvulling na enkele minuten: http://www.gezondheidsraad.nl/sites/default/files/201524_richtlijnen_goede_voeding_2015.pdf

    Log in to Reply
    • Wilmamazone says

      5 November 2015 at 16:43

      Martijn Katan met kritische kanttekeningen bij de nieuwe richtlijnen. Hij vindt de argumenten voor sommige aanbevelingen op zijn zachtst gezegd verrassend:
      http://www.mkatan.nl/columns-en-kranten/nrc-columns/525-7-nov-2015-wat-als-roker-stopt-met-vlees-.html

      7 nov 2015: wat als roker stopt met vlees …

      Afgelopen woensdag kwamen de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad uit. Leveren die houvast te midden van de voedingshypes?

      (**)Dat komt doordat de Raad de natuurwetenschappelijke zoektocht naar stoffen in eten en wat die doen heeft ingeruild voor het observeren van wat voor gerechten mensen eten en wat voor ziekten ze krijgen.

      Het trekken van betrouwbare conclusies uit zulke observaties is soms lastig. Vlees en longkanker is een voorbeeld. De Gezondheidsraad adviseert minder vlees omdat er een verband wordt gezien tussen vlees eten en nare ziektes, waaronder longkanker. Één ons vlees extra per dag gaat samen met een toename van bijna 20% van het risico op longkanker. Lopen rokers minder gevaar als ze vegetarisch gaan eten? Ik betwijfel dat. Mensen die meer vlees eten roken ook meer en het effect van roken op longkanker is zo gigantisch dat een eventueel effect van vlees met het blote oog niet zichtbaar is. Dat effect komt alleen uit computerberekeningen waarin wordt gesimuleerd dat alle vleeseters precies even veel roken. Het berekende effect van vlees is dan gelijk aan dat van een kwart sigaret, [4] dus het verschil tussen twintig en twintig en een kwart sigaretten per dag. Het is een illusie te denken dat je dat betrouwbaar kunt meten. Mensen rapporteren hun sigarettenconsumptie in termen van pakjes of halve pakjes en daarbij zitten ze er vaak nog fors naast. Het schijnbare effect van vlees kan dus heel goed een effect zijn van ietsje meer roken. [5] Vandaar dat de WHO in zijn rapport over vlees en kanker zweeg over longkanker.

      Log in to Reply
  5. Eelco_G says

    4 November 2015 at 21:30

    Nieuwsuur heeft vanavond wel een interessant item..
    -over de permanente verleiding- 22.00 NPO2

    http://nos.nl/nieuwsuur/

    Log in to Reply
    • FVerweven says

      4 November 2015 at 22:33

      Als je ziet hoe langzaam het gaat om sigaretten in een neutrale verpakking te krijgen, dan zie ik het nog 20 tot 50 jaar duren voordat dat met ongezond voedsel gebeurt.

      Log in to Reply
      • Hans1263 says

        5 November 2015 at 08:15

        Om over het reduceren van de hoeveelheid zout in voedingsmiddelen maar te zwijgen!

        Log in to Reply
      • Hans1263 says

        5 November 2015 at 11:33

        In Vietnam zijn sigaretten in doosjes verpakt waarop de meest afschuwelijke foto’s zijn gedrukt die de gevolgen van roken uitbeelden. Dat gaat nog wel even wat verder dan een neutrale verpakking.
        Maar of het helpt?

        Log in to Reply

Trackbacks

  1. Over de IARC classificatie van glyfosaat als ‘waarschijnlijk kankerverwekkend’ says:
    25 February 2016 at 16:02

    […] natuurlijk betere categorieën, zoals 2B (‘mogelijk kankerverwekkend’), waarin koffie, ingemaakte groente en telefoonstraling zitten. Maar ook de slechtere categorie 1 (‘kankerverwekkend’), […]

    Log in to Reply

Leave a Reply Cancel reply

You must be logged in to post a comment.

Primary Sidebar

Steun ons via:
Een aankoopbol.com Partner (meer info)
Of een donatie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Skeptic RSS feed

  • Skepsis
  • Error
  • SBM
Inschrijvingen Skepsiscongres 2025 geopend: Was vroeger alles beter?
9 May 2025 - Ward van Beek
Inschrijvingen Skepsiscongres 2025 geopend: Was vroeger alles beter?

.Het vorige congres ligt nog vers in ons geheugen, maar omdat ontwikkelingen steeds sneller gaan zijn wij alweer druk bezig met het Skepsiscongres 2025, op zaterdag 1 november a.s.  De maatschappij bekeken met een skeptische bril Je hoort het vaak:…Lees meer Inschrijvingen Skepsiscongres 2025 geopend: Was vroeger alles beter? › [...]

Graancirkels op European Skeptics Congress 2024
7 May 2025 - SkepsisSiteBeheerder
Graancirkels op European Skeptics Congress 2024

Voordracht van Francesco Grassi op ESC2024 in Lyon.Lees meer Graancirkels op European Skeptics Congress 2024 › [...]

SKEPP wordt 35… en dat vieren ze!
27 April 2025 - SkepsisSiteBeheerder
SKEPP wordt 35… en dat vieren ze!

Onze Belgische zusterorganisatie SKEPP bestaat dit jaar 35 jaar. Op zaterdag 10 mei vieren ze dat met een mooi programma. Hoofdgast is de bekende skepticus en emeritus hoogleraar psychologie Chris French die onlangs ook tot erelid van SKEPP werd benoemd.…Lees meer SKEPP wordt 35… en dat vieren ze! › [...]

RSS Error: A feed could not be found at `https://skepp.be/feed`; the status code is `404` and content-type is `text/html; charset=UTF-8`

Lysenkoism 2.0 and the dismantling of the NIH
12 May 2025 - David Gorski

Robert F. Kennedy Jr.'s "make America healthy again" is basically Lysenko 2.0. It's come to the NIH and is destroying the crown jewel of US biomedical research with ideology and cronyism. The post Lysenkoism 2.0 and the dismantling of the NIH first appeared on Science-Based Medicine. [...]

David Geier, Mail Order Pharmacist
10 May 2025 - Kathleen Seidel

David Geier was in the drug business. What was he selling before the FDA stepped in? The post David Geier, Mail Order Pharmacist first appeared on Science-Based Medicine. [...]

Dr. Vinay Prasad is Now the Medical Establishment. It’s His Job to Run RCTs, and It’s Our Job to Call Him a Lying Piece of $#!& if He Fails.
9 May 2025 - Jonathan Howard

"I wish Vinay all the best for his new role. It's a whole new state of play when the buck stops with you." The post Dr. Vinay Prasad is Now the Medical Establishment. It’s His Job to Run RCTs, and It’s Our Job to Call Him a Lying Piece of $#!& if He Fails. first appeared on Science-Based Medicine. [...]

Recente reacties

  • Hans1263 on De linke weekendbijlage (19-2025)@Richard Rasker Ik denk dat het antwoord "hersenloos" is. We moeten hier het hoofd maar koel houden, het gek geworden
  • Renate1 on De linke weekendbijlage (19-2025)@ Richard Rasker, Inderdaad. Veel van wat nu wordt afgeschaft door de regering van de VS, was juist bedoeld om
  • Richard Rasker on De linke weekendbijlage (19-2025)@Hans1263 Het intrieste is dat men met het opheffen van USAID en andere federale programma's en diensten juist het exacte
  • Renate1 on De linke weekendbijlage (19-2025)Mensen in het buitenland tellen niet mee. Overigens tellen mensen die op de een of andere manier hulp nodig hebben
  • Hans1263 on De linke weekendbijlage (19-2025)@Richard Rasker America first, weet u wel? Hersenloos of gewetenloos, kiest u maar.

Archief Kloptdatwel.nl

Copyright © 2025 · Metro Pro on Genesis Framework · WordPress · Log in