In het rijtje mythische wezens, waarvan met enige regelmaat berichten opduiken dat ze nu toch echt zijn waargenomen, met de Yeti, Nessie en Bigfoot als meest bekende voorbeelden, mag de Chupacabra niet ontbreken. Dit wezen, waarvan de naam geitenzuiger betekent, heeft zijn oorsprong in Midden-Amerika, maar waarnemingen komen tegenwoordig van over de hele wereld.

De Chupacabra wordt meestal omschreven als een wezen ter grootte van een kleine beer met stekels op zijn rug. Maar omdat dat nogal weinig specifiek is, kan elke vage waarneming van een beest van ongeveer die grootte makkelijk aan een verschijning van El Chupacabra toegeschreven worden.  Recent gingen beelden van het beest rond op social media:

chupacabra-sun-bear

Was hier een levende Chupacabra gevangen op het eiland Cebu in de Filipijnen? Nou, nee. Het armzalige beest in kwestie is een Maleise beer die in april 2015 werd gevangen bij het plaatsje Sibu in Sarawak, een van de deelstaten van Maleisië die op het eiland Borneo liggen. Een kale beer dus. Het verhaal was al maanden geleden duidelijk, maar iemand vond het grappig om de Chupacabra-versie ervan weer eens te verspreiden op een Facebook pagina, waarna het viraal ging.
Kale beren zien er wel vaker apart uit, zie de kale brilbeer Dolores uit de zoo van Leipzig.

 

Dieren die normaalgesproken overdekt zijn met een vachtje, zien er kaal al snel merkwaardig uit voor ons. Ook karkassen, waarvan om een of andere reden de haren eerder vergaan zijn dan de rest van het lichaam, kunnen daardoor als onbekend creatuur overkomen, zoals bij de recente vondst van een apenlijkje in Paraguay.

Op Doubtfulnews.com kun je veel meer ‘Chupacabra waarnemingen‘ doorgeprikt zien.

Steun Kloptdatwel

Chupacabra 3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.