Voor als het met de bloemetjes en bijtjes niet zo wil lukken.

Er is in de databank 1 uitspraak van de RCC over seksualiteit.

1. RCC 3 maart 2011 (dossiernummer: 2011/00059)

427Samenvatting reclame-uiting: uiting over de op adverteerders website www.aquariuswholism.nl aangeboden “Man/Vrouw Octaëder” waarover onder meer wordt gezegd: “De seksualiteit en intimiteit van man en vrouw zullen onder invloed van de Man/Vrouw Octaëder veranderen en intensiveren”.

Oordeel: klacht gegrond.

Samenvatting uitspraak: In de uiting wordt onder het kopje “Resultaten” aan de Man/Vrouw Octaëder de volgende eigenschap toegeschreven: “De seksualiteit en intimiteit van man en vrouw zullen onder invloed van de Man/Vrouw Octaëder veranderen en intensiveren.” Enig voorbehoud wordt daarbij niet gemaakt. Adverteerder heeft evenwel laten weten dat de in de uiting aan het product toegeschreven werking slechts is gebaseerd op gevoelsmatige gebruikerservaringen en dat de geclaimde werking niet wetenschappelijk is vastgesteld. Ten aanzien van de door adverteerder overgelegde “Statistische analyse van ziekteverzuimdaling bij een Nutsbedrijf gedurende de eerste 12 maanden na plaatsing Benzoliet” van Drs. P.W.V. Veraart, gedateerd maart 1996, overweegt de RCC dat daarmee niet aannemelijk is gemaakt dat het aangeprezen product de werking heeft die daaraan in de uiting wordt toegeschreven. Misleidend, oneerlijk.

Extra informatie: er is kennelijk ook een “Benzoliet Octaëder”. Zie onder STRALINGSANGST.

*****

Steun Kloptdatwel

Reclame Code Commissie: Seksualiteit 3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.