Beenklachten zouden verholpen worden met behulp van een vacuümtank.

Er is in de databank 1 uitspraak van de RCC over vacuümtherapie.

1. RCC 7 december 2015 (dossiernummer: 2015/01056)

beenSamenvatting reclame-uiting: klacht tegen diverse uitingen op www.been-kliniek.nl met de koppen “Etalagebenen beter te behandelen bij Been-Kliniek”, “Spataderen reageren heel erg goed op vacuümtherapie”, “Diabetesvoet verbetert snel met vacuümtherapie” en een uiting op www.rsi-kliniek.nl met de aanhef “Vacuümtherapie: een effectieve RSI behandeling tegen RSI-klachten”.

Oordeel: klacht gegrond.

Samenvatting uitspraak: In de uitingen wordt zonder voorbehoud van alles gesteld over de effectiviteit van vacuümtherapie. De door de verweerder overgelegde resultaten, waaruit de RCC begrijpt dat de behandeling niet in alle gevallen effectief is, rechtvaardigen niet de mededelingen waarbij geen voorbehoud wordt gemaakt. Misleidend, oneerlijk.

Extra informatie: zie ook dit artikel.

*****