Kloptdatwel.nl ontmaskerd als joodse samenzweerders in AVROTROS-podcast van Hans Schiffers 1AVROTROS-plaatjesdraaier Hans Schiffers heeft een zus, Irma Schiffers. Die maakte in 2017 furore in aluhoedjeskringen met haar interviews met Ronald Bernard, boegbeeld van de Blije Bank (of Bank of Joy), waarin die fantastische verhalen hield over zijn bankiersverleden, een geheime wereldelite van 8000 personen die aan satanistische missen inclusief kinderoffers doet, en het advies om de antisemitische Protocollen van Sion te lezen. Lees daarvoor de eerdere berichtgeving op Kloptdatwel.

Hans leek het een goed idee om een podcastserie op te nemen met zijn complotgekke zusje, inmiddels zijn er al vijf delen van de DJ en de anarchist. In die eerste delen komt Bernard ter sprake, maar ook een hoop ander gezeur, waaruit vooral blijkt dat Hans te weinig in de complotmaterie zit om echt pittige vragen te stellen aan Irma. Beetje saai dus, alleen interessant voor de liefhebber. Interessanter is het net verschenen deel 5, waarin Ronald Bernard zelf zijn opwachting maakt. Hij spreekt er o.a. over het stuk op Kloptdatwel, het stuk van Frank Verhoft en het artikel in de Volkskrant wat daarna verscheen.

*********************
UPDATE 16 maart 16:29 uur
AVROTROS heeft de podcast offline gehaald, vanwege de door mij en Frank Verhoft aangekaarte onjuistheden en het feit dat Ronald Bernard in de podcast de indruk wekte dat AVROTROS achter de inhoud van zijn verhaal zou staan.
**********************

Je kunt het allemaal van het begin afluisteren of meteen even doorspoelen naar minuut 35:

Horen we daar een hele nieuwe complottheorie over de kritiek op Bernards uitlatingen? Omdat de interviews van Irma met Bernard zoveel bekijks kregen, zou er een antistemming zijn ontstaan, waarbij Kloptdatwel.nl (hoofdzakelijk ik dus, als schrijver van het stuk) er op gebrand zou zijn om het verhaal onderuit te halen (welk verhaal Hans hier precies bedoelt is niet zo duidelijk: het sympathieke beeld van de Blije Bank of die fantasieverhalen van Bernard?). Vervolgens zou het tweede stuk in de Volkskrant geschreven zijn nadat daar een belletje was gaan rammelen vanwege ‘de goede contacten’ met Kloptdatwel. Bernard weet dat wel zeker want ‘iemand anders heeft onderzoek gedaan naar hoe dat gegaan is, het was inderdaad die website (Kloptdatwel dus) en nog een Belgische website (dat moet Frank Verhofts KritischeMassa.be zijn)’, waarop Hans Schiffers opmerkt: “Het zijn Joodse mensen, trouwens” … Zeg, Hans, hoe kom je daar nu weer bij?

Dat tweede stuk in de Volkskrant van journalist Koen Haegens waarin wel aandacht werd besteed aan de complottheorieën waar Bernard allemaal in gelooft, zou geschreven zijn in opdracht van de hoofdredacteur, die volgens Bernard: “vriendjes [is], in ieder geval heel goed bekend met, een kringetje van anderen, waarin dus die website zit, wat je net zei vanuit België, maar ook nog een website vanuit Nederland” – Schiffers: “Kloptdatwel.nl. Ja, maakt niet uit, dat zijn wetenschappers die zoeken op een hele amusante manier, trouwens …” – Bernard: “maar het bleek dan in ene keer dat dat daar vier, vijf mannen eigenlijk iets hadden afgesproken en die zijn een soort van anticampagne begonnen.” Hans Schiffers: “Dit klopt, want dit heb ik zelf ook zo onderzocht.”

Wat een fantasie heeft Bernard toch! Over die oudere (niet louter antisemitische) oorsprong van de Protocollen, dat ze deels geplagieerd zijn van door Maurice Joly verzonnen dialogen tussen Montesquieu en Machiavelli (goed opgezocht, hoor, Hans!), komen we nog wel terug binnenkort. Maar vanaf iets voor minuut 45 in de podcast begint Bernard het grote wereldcomplot uit de doeken te doen, waarbij de Illuminati vanuit hun strategische posities religies en volkeren gebruiken voor hun agenda. Ook de Joden zijn hun slachtoffers. Die geheime agenda is eigenlijk de Bijbel die voor de Illuminati een blauwdruk is voor de toekomst. En dan gaat het verder over de samenwerking tussen de nazi’s en zionisten om een Groot Israël te bewerkstellingen (Bernard zal wel op het Ha’avara-Abkommen doelen).
Kloptdatwel.nl ontmaskerd als joodse samenzweerders in AVROTROS-podcast van Hans Schiffers 2Zijn kennis heeft Bernard gedeeltelijk uit zijn contacten met ‘de kringen van mensen die dit weten, ingewijde mensen’ en zoeken op internet. En hij noemt hij ook het boek Ridders van nu. Over occulte genootschappen en ridderordes in de 20ste eeuw van André van Bosbeke, waarvan Bernard in deel vijf van de interviews met Irma vertelt dat hij het door iemand toebedeeld kreeg toen hij in een Belgische gevangenis zat. Net als de Protocollen van Sion ‘een pareltje’ volgens Bernard. Ik heb zo het idee dat Frank Verhoft ons binnenkort kan vertellen met wat voor schrijfsel we hier van doen hebben.

Vanaf 1:00:30 bedankt Bernard nog even alle beslissingsbevoegden bij AVROTROS voor het totstandkomen van de podcast, “die hun goedkeuring hebben verleend, wat betekent dat ze hun nek uitsteken binnen een traditioneel medialand, waardoor het eigenlijk de koplopers zijn, de helden zijn, van de nieuwe vorm van nieuws-, actualiteit brengen.” “Wat ze zelf nog niet eens weten op dit moment,” merkt Hans Schiffers dan op. Dat moeten we misschien maar in ons achterhoofd houden voordat we iedereen oproepen om hun lidmaatschap op te zeggen, maar mij lijkt er wel genoeg reden om de omroep eens te vragen of het wel zo’n goed idee was om de naïeve Hans Schiffers deze serie te laten maken …

Update 15-3-2018: Kort na publiceren heb in AVROTROS om opheldering gevraagd, maar die is er nog op geen enkele wijze gekomen, zie mijn comment hieronder.

Steun Kloptdatwel

Kloptdatwel.nl ontmaskerd als joodse samenzweerders in AVROTROS-podcast van Hans Schiffers 3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.